Sākums > Receptes > Deserti

Manas vecmāmiņas buberts

2012. gada 11. jūnijs
Foto: Zane Hajeka
Tā bubertu gatavoja mana vecmāmiņa laukos karstās vasaras dienās, tad mamma, no kā es iemācījos to gatavot. Paēduši pusdienas mēs sēdējām pie lielā galda un gaidījām, kad nesīs pēc vaniļas smaržojošo bubertu...Ak, saldās bērnības atmiņas....:P
Pagatavošana
40 min
1. Uzvāra mannas putru no piena, pieliek 3 ēdamkarotes cukura, šķipsnu sāls un vaniļas cukuru. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus samaisa ar pusi ēdamkarotes cukura un pieliek gatavai siltai putrai. Uzputo olu baltumu ar pusi ēdamkarotes cukura. Kad putra, kurā iemaisīts olu dzeltenums ir atdzisis, tajā uzmanīgi olu baltumus. Pasniedz ar dzērveņu vai brūkleņu ķīseli. Vislabāk garšo karstā vasaras dienā.
Uz augšu