Rauga mīklas biezpiena plātsmaize

4 1

Sastāvdaļas

  • 135 ml piens
  • 12 g svaigais raugs
  • 2 ēd.k cukurs
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • 1 /3 tēj.k kurkuma ( krāsai)
  • 50 g sviests vai margarīns
  • Ap 300g milti
  • 1 ēd.k eļļa trauka iesmērēšanai
  • 1 ola

Pagatavošana

60 min.
  1. Ņemam pusi pienu ,uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru.
  2. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu.
  3. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru.
  4. Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam olu.
  5. Pievienojam miltus ar kurkumu.
  6. Samīcam mīklu un liekam ieeļļotā traukā,ko apsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu,līdz mīkla dubultojas apjomā.
  7. Uzraudzēto mīklu izrullējam,izveidojam sev vēlamo formu.
  8. Visrū es smērēju zemenu ievārījumu un pāri bagātīgi biezpiena pildījumu:
  9. 300g biezpiens
  10. 100g skābais krējums
  11. 2 olas
  12. cukurs pēc garšas
  13. Visas šīs sastavdaļas sajaucam un klajam uz maizes.
  14. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm un tad uzberam riekstu drupačas,kas gatavojas sekojoši:
  15. Vienādā daudzumā ņemam sviestu,miltus,cukuru un apgrauzdētus,sablenderētus zemesriekstu,visu sajaucam un ieliekam saldētavā līdz brīdim,kad jāliek uz plātsmaizes.
  16. Turpinam plātsmaizi cept vēl 10 minūtes līdz maizes maliņas brūnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize