Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes un melno plūmju kūka

Šokolādes un melno plūmju kūka

FOTO: Marta.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šo kūku cepu kā dāvanu omei, diabētiķei, varda dienā.
Nav salda tāpēc derēs gan tiem, kuriem saldas lietas neiet pie sirds un tiem, kuriem no pārāk saldām lietām vajadzētu izvairīties..
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g žāvētu melno plūmju
  • 125 ml brendija
  • 175 g melnās šokolādes
  • 125 g sviesta
  • 125 g cukura
  • 4 olas
  • 50 g lazdu riekstu
  • 75 g miltu
  • 1 tējk. cepampulvera
  • Sāls
  • Vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. azdu riekstus atdala no čaumalas
    azdu riekstus atdala no čaumalas

    FOTO: Marta.

  2. Plūmes sagriež gabaliņos (tikai ne pārāk mazos) un uzvāra kopā ar brendiju, tad noņem no plīts un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm.
    Plūmes sagriež gabaliņos (tikai ne pārāk mazos) un uzvāra ko...

    FOTO: Marta.

  3. Lazdu riekstus sagriež mazākos gabaliņos, (ne parāk mazos, lai kūkā varētu sajust..)
    Lazdu riekstus sagriež mazākos gabaliņos, (ne parāk mazos, l...

    FOTO: Marta.

  4. Kad plūmes 15 minūtes ievilkušās brendijā, tas liek notecināties sietiņā un tikmēr sviestu (istabas temperatūras) saputo, tad tam pievieno olu dzeltenumus un cukuru (es mazliet pievienoju arī vaniļas cukuru). Visu saputo.
    Kad plūmes 15 minūtes ievilkušās brendijā, tas liek notecinā...

    FOTO: Marta.

  5. Kausē šokolādi ūdens peldē.
    Kausē šokolādi ūdens peldē.

    FOTO: Marta.

  6. Kamēr šokolāde kausējas olu baltumus ar mazu šķipsniņu sāls un mazliet lielāku šķipsniņu vaniļas cukura sakuļ cietās putās. (neaizmirsti pirms tam nomazgāt miksera lāpstiņas)
    Kamēr šokolāde kausējas olu baltumus ar mazu šķipsniņu sāls...

    FOTO: Marta.

  7. Gatavajai sviesta-olu masai pievieno izkausēto šokolādi, sagrieztos lazdu riekstus un melnās plūmes.
    Gatavajai sviesta-olu masai pievieno izkausēto šokolādi, sag...

    FOTO: Marta.

  8. Visu kārtīgi samaisa un pievieno izsijātus miltus, cepampulveri un vēl mazdrusciņ, pirkstu galos sāli.
    Visu kārtīgi samaisa un pievieno izsijātus miltus, cepampulv...

    FOTO: Marta.

  9. Visu rūpīgi samaisa un iecilā olu baltumus.
    Visu rūpīgi samaisa un iecilā olu baltumus.

    FOTO: Marta.

  10. Mīklu liek ietaukotā formā. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
    Mīklu liek ietaukotā formā. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrās...

    FOTO: Marta.

  11. Gatavai kūkai viducis ir mazliet mitrs.
    Gatavai kūkai viducis ir mazliet mitrs.

    FOTO: Marta.

  12. Jūs, protams, varat pasniegt arī šādu kūku, tomēr es iesaku padarīt to garšīgāku un izskata ziņā interesantāku..
  13. **Tālāk sākas tīri mana variācija, kūkas dekorēšanā, kurai nepieciešama vēl divas tumšās šokolādes tāfelītes, mazliet pūdercukurs un 2 žāvētas melnās plūmes
  14. Tātad, vēlreiz, ūdens peldē, izkausē šokolādi un ar to apsmērē kūku.
    Tātad, vēlreiz, ūdens peldē, izkausē šokolādi un ar to apsmē...

    FOTO: Marta.

  15. Uz kūkas uzsijā pūdercukuru un liek sagrieztas plūmes.
  16. Voilā.! Ceru, ka Jums garšos tikpat labi kā man un manai omei. :)
  17. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas