Šo kūku cepu kā dāvanu omei, diabētiķei, varda dienā.
Nav salda tāpēc derēs gan tiem, kuriem saldas lietas neiet pie sirds un tiem, kuriem no pārāk saldām lietām vajadzētu izvairīties..
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
200g žāvētu melno plūmju
125ml brendija
175g melnās šokolādes
125g sviesta
125g cukura
4olas
50g lazdu riekstu
75g miltu
1tējk. cepampulvera
Sāls
Vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
azdu riekstus atdala no čaumalas
FOTO: Marta.
Plūmes sagriež gabaliņos (tikai ne pārāk mazos) un uzvāra kopā ar brendiju, tad noņem no plīts un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm.
FOTO: Marta.
Lazdu riekstus sagriež mazākos gabaliņos, (ne parāk mazos, lai kūkā varētu sajust..)
FOTO: Marta.
Kad plūmes 15 minūtes ievilkušās brendijā, tas liek notecināties sietiņā un tikmēr sviestu (istabas temperatūras) saputo, tad tam pievieno olu dzeltenumus un cukuru (es mazliet pievienoju arī vaniļas cukuru). Visu saputo.
FOTO: Marta.
Kausē šokolādi ūdens peldē.
FOTO: Marta.
Kamēr šokolāde kausējas olu baltumus ar mazu šķipsniņu sāls un mazliet lielāku šķipsniņu vaniļas cukura sakuļ cietās putās. (neaizmirsti pirms tam nomazgāt miksera lāpstiņas)
FOTO: Marta.
Gatavajai sviesta-olu masai pievieno izkausēto šokolādi, sagrieztos lazdu riekstus un melnās plūmes.
FOTO: Marta.
Visu kārtīgi samaisa un pievieno izsijātus miltus, cepampulveri un vēl mazdrusciņ, pirkstu galos sāli.
FOTO: Marta.
Visu rūpīgi samaisa un iecilā olu baltumus.
FOTO: Marta.
Mīklu liek ietaukotā formā. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.
FOTO: Marta.
Gatavai kūkai viducis ir mazliet mitrs.
FOTO: Marta.
Jūs, protams, varat pasniegt arī šādu kūku, tomēr es iesaku padarīt to garšīgāku un izskata ziņā interesantāku..
**Tālāk sākas tīri mana variācija, kūkas dekorēšanā, kurai nepieciešama vēl divas tumšās šokolādes tāfelītes, mazliet pūdercukurs un 2 žāvētas melnās plūmes
Tātad, vēlreiz, ūdens peldē, izkausē šokolādi un ar to apsmērē kūku.
FOTO: Marta.
Uz kūkas uzsijā pūdercukuru un liek sagrieztas plūmes.
Voilā.! Ceru, ka Jums garšos tikpat labi kā man un manai omei. :)