Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Biešu biezzupa

Biešu biezzupa

FOTO: katrina antonova

Gatavošana? Pagalam vienkārša. Bet brīdinu, zupa sanāk saldena!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 vidēji lielas bietes
  • 7 - 8 kartupeļi
  • 2 vidēji lieli burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 paliels, skābs ābols
  • 1 - 2 ēd. k. citrona sulas
  • 500 ml saldā krējuma
  • 500 ml liellopa buljona
  • Ķiploks
  • Ķimenes
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Sākumā liek vārīties bietes. Vidēja lieluma bietes vāra apmēram 1h.
  2. Kamēr bietes vārās, lēnu garu, bez steigas nomizo un sagriež kartupeļus un burkānus. Piegiež klāt sīpolu, pielej 500 ml buljona un vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
  3. Pēc tam, gatavās bietes nomizo un sagriež gabalos. Ber klāt katla saturam. Pēc tam pieber kādu šķipsnu ķimeņu.
  4. Ābolu nomizo, sarīvē un ber klāt zupai. Uzkarsē un ķeramies klāt pie blendēšanas.
  5. Katlu liek atpakaļ uz uguns un lēnām karsējot pievieno citrona sulu. Pēc tam lej klāt saldo krējumu. Pagaršo vai garša ir ok.
  6. Ja ir saldas bietes, tad ir jārēķinās, ka zupa būs salda. Tāpēc es liku klāt nedaudz citrona sulu.
  7. Kad atrasta ideālā garša, pievieno ķiploku un griež uguni nost. Servējot atvases pieprasīja klāt krējumu.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu tomātu biezzupa

Ceptu tomātu biezzupa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. jūlijs 17:44 29.07 17:44
Knifi, lai mājās karbonāde garšotu tikpat labi kā ceļmalas krodziņā (5)
Iesaka šefpavārs Ingmārs Ladigs

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas