1. Lielākā traukā sajauc visas sausās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa.
2. Otrā traukā samaisa olas ar eļļu, pienu un vanilīnu.
3. Mazā trauciņā uz avenēm uzber 2 ēdamkarotes miltu sajaukumu un samaisa.
4. Eļļas un piena sajaukumu iemaisa miltos, izmaisa, bet galvenais nepārmaisīt un nekādā gadījuma neizmantot mikseri. Pārmaisot mīklu, keksiņi būs cieti. Iemaisa ogas un šokolādi.
5. Liek formiņās un cep 180 C, apmēram, 25 min jeb kamēr zeltaini brūni. Lai pārliecinātos, vai keksiņi gatavi, keksa vidiņā iedur ar sērkociņu, ja tas, izņemot arā, ir sauss, keksiņi gatavi, ja mitrs/aplipis ar mīklu - tad vēl jāpacep.