Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Saldskābā zivs ar ananasiem

Saldskābā zivs ar ananasiem

FOTO: Ilze Eiduka

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 250 g mencas filejas (var izmantot arī citu zivi)
  • 4 gredzeni konservētu ananasu
  • 1 ola
  • 60 g kartupeļu cietes
  • 1 paciņa Saldskābās mērces
  • Eļļa cepšanai
  • Marinādei:
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • Neliels ingvera saknes gabaliņš
  • 2 daiviņa/s ķiploka
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Zivi sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
     Zivi sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.

    FOTO: Ilze Eiduka

  2. Ķiploku un ingveru smalki sakapā.
  3. Traukā ievieto zivs gabaliņus un pievieno sojas mērci, ķiploku un ingveru.
  4. Visu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties 1 stundu.
    Visu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties 1 stundu.

    FOTO: Ilze Eiduka

  5. Viegli sakuļ olu un pievieno zivij. Visu labi apmaisa.
  6. Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa.
    Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa.

    FOTO: Ilze Eiduka

  7. Ja masa par sausu, pievienojiet nedaudz ūdens.
     Ja masa par sausu, pievienojiet nedaudz ūdens.

    FOTO: Ilze Eiduka

  8. Pannā ar augstām malām ielej eļļu un uzkarsē to.
  9. Kad eļļa uzkarsusi, vienu pēc otra eļļā cepties liek zivs gabaliņus.
  10. Tos cep kamēr gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni un viegli kraukšķīgi.
    Tos cep kamēr gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni un viegli krau...

    FOTO: Ilze Eiduka

  11. Zivs gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā ar papīra salveti, lai tā uzsūktu lieko eļļu.
    Zivs gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā ar...

    FOTO: Ilze Eiduka

  12. Sagriež nelielos gabaliņos ananāsu.
  13. Tīrā pannā bez taukvielām ielej saldskābo mērci un viegli uzsilda.
    Tīrā pannā bez taukvielām ielej saldskābo mērci un viegli uz...

    FOTO: Ilze Eiduka

  14. Pievieno apceptos zivs gabaliņus un sagrieztos ananāsu gabaliņus.
  15. Visu labi apmaisa.
     Visu labi apmaisa.

    FOTO: Ilze Eiduka

  16. Pasniedz kopā ar siltiem rīsiem.
    !!! Ja vēlaties bagātīgāku mērces glazējumu, izmantojiet šai receptei 2 paciņas saldskābās mērces!

    Labu apetīti!
    Pasniedz kopā ar siltiem rīsiem.
!!! Ja vēlaties bagātīgāku...

    FOTO: Ilze Eiduka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas