Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Šokolādes kēkss ar augļiem

Šokolādes kēkss ar augļiem

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 70 g rozīnes
  • 70 g žāvētas plūmes
  • 1 ēd. k. rums vai konjaks. vai viskijs
  • 1 ēd. k. citrona sula,ja neliekam alkoholu, tad 2 ēd. k. citrona sula
  • Žāvētas plūmes
  • 1 /2 glāze manna
  • 1 /2 glāze vai nu skābais krējums vai kefīrs, vai jogurts (man šaja reizē bija jogurts)
  • 250 -300 g cukini
  • 100 g sviests
  • 50 g šokolāde, vislabak melnā
  • 2 ēd. k. kakao - nesaldināts
  • 3 mazas olas
  • 1 /2 -1 glāze cukurs
  • 1 /2 paciņa svaigā siera - Kārums
  • 1 glāze milti
  • 1 tēj. k. soda vai 2 tēj. k. cepamais pulveris, ja liekam cepamo pulveri, tad skatāmies kādam miltu daudzumam paredzēts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Rozīnes un žāvētas plūmes aplej ar alkoholu un citrona sulu, atstāj.
  2. Mannā sajauc ar jogurtu un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzbriest.
  3. Uz smalkās rīves sarīvē cukini.
  4. Sviestu un šokolādi izkausē, atdzesē.
  5. Olas saputo ar cukuru. Olām pievieno svaigo sieru, saputo. Pievieno sviestu ar šokolādi, uzbriedušo mannā, sarīvēto cukini, saputo.
  6. Iemaisa žāvētos augļus un pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Izmaisa.
  7. Lej mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ~180 grādos ~40 minūtes.
  8. Gatavo kēksu atdzesē formā un tad izņem.
  9. Ja ir vēlme, pārkaisa ar pūdercukuru.
  10. Kēkss ir maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas