-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Šokolādes kēkss ar augļiem
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
70 g rozīnes
-
70 g žāvētas plūmes
-
1 ēd. k. rums vai konjaks. vai viskijs
-
1 ēd. k. citrona sula,ja neliekam alkoholu, tad 2 ēd. k. citrona sula
-
Žāvētas plūmes
-
1 /2 glāze manna
-
1 /2 glāze vai nu skābais krējums vai kefīrs, vai jogurts (man šaja reizē bija jogurts)
-
250 -300 g cukini
-
100 g sviests
-
50 g šokolāde, vislabak melnā
-
2 ēd. k. kakao - nesaldināts
-
3 mazas olas
-
1 /2 -1 glāze cukurs
-
1 /2 paciņa svaigā siera - Kārums
-
1 glāze milti
-
1 tēj. k. soda vai 2 tēj. k. cepamais pulveris, ja liekam cepamo pulveri, tad skatāmies kādam miltu daudzumam paredzēts
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Rozīnes un žāvētas plūmes aplej ar alkoholu un citrona sulu, atstāj.
-
Mannā sajauc ar jogurtu un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzbriest.
-
Uz smalkās rīves sarīvē cukini.
-
Sviestu un šokolādi izkausē, atdzesē.
-
Olas saputo ar cukuru. Olām pievieno svaigo sieru, saputo. Pievieno sviestu ar šokolādi, uzbriedušo mannā, sarīvēto cukini, saputo.
-
Iemaisa žāvētos augļus un pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Izmaisa.
-
Lej mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ~180 grādos ~40 minūtes.
-
Gatavo kēksu atdzesē formā un tad izņem.
-
Ja ir vēlme, pārkaisa ar pūdercukuru.
-
Kēkss ir maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs