Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena klimpas

2012. gada 22. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
20 min
1. Daži tās sauc par biezpiena bumbiņām, daži par biezpiena gnočiem, man patīk dēvēt tās par klimpām! Viegli sagatavojams saldais ēdiens un galvenais, ka garšīgs! :)
2. Biezpienam pievieno sāli, cukuru, labi samaisa. Sviestu izkausē. Olas viegli sakuļ.
Foto: TeddyWife
3. Biezpienam pievieno izkausēto sviestu, samīca visu, tad pievieno olas, atkal visu samīca. Beigās pievieno miltus un mīca mīklu līdz tā paliek viendabīga un nelīp pie rokām. Tā nedrīkst būt pārāk slapja, citādi var ūdenī izjukt.
4. No mīklas ņem ceturdaļu un ar rokām izrullē garākā desā, tad sagriež nelielos gabaliņos. Ja mīkla vēl līp pie galda, var pārkaisīt ar nedaudz miltiem.
Foto: TeddyWife
5. Kad ir izveidotas biezpiena klimpas, liek katlu ar ūdeni uz plīts, lai uzvārās, tad pievieno nedaudz sāli. Liekam katlā klimpas vārīties. Pēc 2-3min tās uzpeldēs un tas nozīmē, ka tās ir gatavas. Vāra klimpas vairākos piegājienos.
Foto: TeddyWife
6. Pasniegt var gan ar ievārījumu, gan ar krējumu, gan ar sviestu. Kas nu kuram labāk garšo!
Foto: TeddyWife
7. P.S. Ja sanāk sagatavot diez gan daudz to klimpu un nav ēdāju, tad tās viegli uzglabāt arī saldētāvā kādā plastmasas kastītē ar vāku (nevārītas).
8. Lai labi garšo!
Uz augšu