Žāvētu plūmju un auzu pārslu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 125 g žāvētas plūmes
  • 8 dateles bez kauliņiem
  • 1 sauja rozīnes
  • 4 ēd.k. veseli zemesrieksti
  • 1 glāze auzu pārslas (250ml)
  • 1 /3 paciņa Kāruma svaigā siera
  • 100 ml skābais krējums
  • 2 mazas olas
  • 1 ēd.k. ruma vai konjaka, vai viskija, vai citrona sula

Pagatavošana

50 min.
  1. Sagriež plūmes un dateles mazākos gabaliņos. Rozīnes, dateles, plūmes liek traukā, aplej ar konjaku, ļauj pastāvēt ~ 30 minūtes.
  2. Pēc tam žāvētiem augļiem pievieno skābo krējumu un svaigo sieru, visu sablenderē.
  3. Apgrauzdē zemesriekstus, sablenderē.
  4. Auzu pārslas sablenderē miltos un pievieno sablenderētos riekstus.
  5. Olas viegli saputo, pievieno žāvētos augļus, kas sajaukti ar krējumu un svaigi sieru. Šķidrajā masā iemaisa auzu pārslas ar riekstiem. Kārtīgi izmaisa un lej ietaukotā cepamtraukā.
  6. Cep ~ 180 grādos ~ 30 minūtes.
  7. Izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru vai aplej ar izkausētu šokolādi, sagriež un pasniedz.
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize