Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Žāvētu plūmju un auzu pārslu kūka

2012. gada 21. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
50 min
1. Sagriež plūmes un dateles mazākos gabaliņos. Rozīnes, dateles, plūmes liek traukā, aplej ar konjaku, ļauj pastāvēt ~ 30 minūtes.
2. Pēc tam žāvētiem augļiem pievieno skābo krējumu un svaigo sieru, visu sablenderē.
3. Apgrauzdē zemesriekstus, sablenderē.
4. Auzu pārslas sablenderē miltos un pievieno sablenderētos riekstus.
5. Olas viegli saputo, pievieno žāvētos augļus, kas sajaukti ar krējumu un svaigi sieru. Šķidrajā masā iemaisa auzu pārslas ar riekstiem. Kārtīgi izmaisa un lej ietaukotā cepamtraukā.
6. Cep ~ 180 grādos ~ 30 minūtes.
7. Izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru vai aplej ar izkausētu šokolādi, sagriež un pasniedz.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu