Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena - putukrējuma torte ar mellenēm

2012. gada 16. marts
Foto: Raffaela
Pagatavošana
60 min
1. Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Var variēt un pievienot vairāk cepumu vai mazāk sviesta. Pēc pašu izvēles, gribat cietāku vai mīkstāku masu. Tad masu ieklāj vienmērīgi tortes formā un liek ledusskapī.
2. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Biezpienu izberž caur sietu. Uzbriedina želatīnu un izkausē siltā ūdens peldē. Putukrējumā iecilā biezpienu un pievieno želatīnu. Mazliet atstā želatīnu, vēlāk noderēs.
3. Ņem no ledusskapja ārā veidni un lej virsū putukrējuma masu. Rotā ar mellenēm, kurām pāri pārlej pāri palikušo želatīnu. Pēc izvēles tortes malas var apkaisīt ar cepumu drumslām.
Foto: Raffaela
4. Liek atkal ledusskapī uz pāri stundām. Labāk jau taisīt vakarā, lai brokastīs būtu ņamma!

Labu apetīti!
Foto: Raffaela
Uz augšu