Maģiskās olas

2012. gada 15. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
300 min
1. Olas nomazgā, katrai olai augšgalā izdur nelielu caurumiņu, pa kuru varētu iztecināt pašu olu. Olas saturu tecina bļodā, lai vēlāk varētu izcept omleti, bet čaumalu liek uz šķīvja vai dēlīša, lai iztek atlikušais baltums, kamēr darbojamies ap nākošo olu.
Foto: TeddyWife
2. Katras čaumalas iekšpusi noskalo ar karstu ūdeni (zem krāna), liek uz kāda pamatiņa, kur olas čaumala nevar apgāzties, piemēram, olu kastē. Uzvāra ūdeni tējkannā un piepild katru čaumalu līdz augšai ar vārošu ūdeni, atstāj uz 1-2 min. Iztecina ūdeni, bet uzmanīgi, jo olas čaumala ir karsta! Olas čaumalas liek vēlreiz olu kastē, apgāž otrādi un liek tās uz radiatora, lai kārtīgi izžūst, nu kādas 3-4 h aizmirstam par tām.
Foto: TeddyWife
3. Kad pienāk laiks, kad jāsāk domāt par olu čaumalu pildīšanu, izvāra vistas fileju, mums gan vajadzēs tikai pusfileju, jo olas čaumalā pārāk daudz iepildīt neko nevar. Pie filejas var pievienot vienu mazu burkānu, lai vārās kopā, pievieno arī nedaudz sāli. Galvenais, pēc tam, kad vistas fileja ir gatava, neizliet ūdeni jeb buljonu, kurā tā vārījusies, tas būs nepieciešams pildījumam. Uz sešām vidēja izmēram olu čaumalām man vajadzēja 180 ml buljona. Bet kopā buljonu ar želatīnu taisīju uz 350 ml.
4. Papriku, vistas fileju sagriež mazos gabaliņos, tā lai var iebakstīt pildījumu čaumalā. Pētersīļu lapiņas arī nedaudz sasmalcina.
Foto: TeddyWife
5. Pild katru olas čaumalu ar dārzeņiem un gaļu. Nepilda līdz pašai augšai, nedaudz atstājam brīvu vietu.
6. Sāk gatavot želatīnu. Krūzē ieber ~10-12 g želatīna, un pievieno nedaudz ūdeni, visu samaisa, un gaida līdz uzbriest (skatieties uz paciņas kā pagatavot želatīnu). Tagad ir nepieciešams buljons, kas jau ir nedaudz silts. Nedrīkst būt karsts, noteikti jāatdzesē! Želatīnu pievieno buljonam, kārtīgi visu izmaisa un piepilda katru olas čaumalu ar buljonu. Atstāj uz 1h virtuvē istabas temperatūrā, bet pēc tam ieliek ledusskapī uz 2-4h.
Foto: TeddyWife
7. Pēc noteiktā laika noloba čaumalu no mūsu pildījuma. Un beigās sanāk dikti skaistas oliņas :)
8. Lai labi garšo!
Uz augšu