Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Saldskābā universālā mērce

2012. gada 25. februāris
Foto: Sandis Rudzītis
Pagatavošana
20 min
1. Svaigus burkānus nomizo, sarīvē uz rīves, tad nomizo sīpolu un sagriež vidējos gabaliņos.
2. Nomizotus ķiplokus griež plānās šķēlītēs. Visu kopā liek uz pannas cepties. Kad ir mazliet jau apcepis pieliek sāli un piparus, turpin cept paralēli blodiņā jaucot kopā kečupu ar sojas merci un sarkano piparu pastu vai ko citu ašu, kaut maltus piparus.
3. Kad burkāni ar sīpolu un ķiploku pietiekami mīksti, liek klāt uzjaukto mērcīti un 2 min vēl pacep.
4. Sastāvdaļu daudzumu var mainīt atkarībā no tā, cik asu mērci gribās. Negaršīgi uztaisīt ir gandrīz neiespējami. Ēst var gandrīz ar visu: pelmeņiem, kartupeļiem, uz maizes, uz gaļas utt.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu