Sākums > Receptes > Zupas

Tom kha kai taizemiešu kokosriekstu piena un vistas zupa

2012. gada 15. februāris
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
30 min
1. Vistu sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
Foto: Ilze Eiduka
2. Sīpolu sagriež palielos gabalos.
3. Galangalu sagriež šķēlītēs.
4. Citronzāles stublāju pārgriež vertikāli uz pusēm un katru pusi sagriež palielos gabalos.
5. Laima lapām noplēš vidējo lapas stiegru.
6. Čili pārgriež uz pusēm, notīra sēklas un smalki sagriež.
7. Austersēnes sagriež nelielos gabalos.
Foto: Ilze Eiduka
8. Kastrolī ielej kokosriekstu pienu un ūdeni, apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
9. Kad piens sāk vārīties, pievieno vistas gabaliņus. Apmaisa un vāra 1-2 minūtes.
Foto: Ilze Eiduka
10. Pievieno sīpolu, sēnes, citronzāli, laima lapas, galangalu, čili, brūno cukuru, zivju mērci. Vāra apmēram 5 minūtes.
Foto: Ilze Eiduka
11. Kad vistas gaļa jau gatava, pievieno laima sulu un tomātus.
12. Nogriež uguni, uzliek kastrolim vāku un pāris minūtes ļauj visam labi ievilkties.
Foto: Ilze Eiduka
13. !!! Čili pipara vietā var pievienot Exotic Food Sriracha aso čili mērci. Garšas nianšu regulēšanai var pievienot vairāk Zivju mērces, it īpaši, ja vēlaties sāļāku zupu.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu