Sākums > Receptes > Uzkodas

Sviesta cepumiņi "našķis"

2012. gada 28. janvāris
Foto: everita vītola
Pagatavošana
35 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 c temperatūrai. Bļodā ieliek sviestu, pievieno cukuru un sakuļ līdz masa kļūst vijīga un mīksta. Ieteiktu sviestu ielikt kādā ļoti siltā vietā, laii vieglāk sakult.
2. Pievieno mltus un vēlreiz samīca mīklu, ieliek cepampapīrā un ieliek saldētavā uz ~10 min vai vēl ilgāk, lai paliktu mazliet cietāka. Nemīciet mīklu ar rokām, jo pēc tam nevarēs nomazgāt sviestu.
3. Izņem mīklu no saldētavas un uzliek uz galda. Arī miltus uzkaisa uz galda un arī uz mīklas ruļļa.. Ņem mīklu, arī nedaudz apkaisa ar miltiem un rullē.
4. Cepumus liek uz pannas, kas pārklāta ar cepampapīru un cep ~ 20 min līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Pēc tam noņem tos no pannas un ļauj atdzist.
5. Ja jums labāk garšo šokolādes cepumi nekā parastie, pieliec klāt 2 ēd. k. šokolādes skaidiņas!
6. Kanēļa cepumi -mīklai pievieno 1 tēj. k. kanēļa pulveri.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu