Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci

Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci

FOTO: Spilva

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kūkas sastāvs:
  • 270 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 90 g mīksta sviesta
  • 180 g cukura
  • 4 olas baltumi
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 /2 tējk. citronskābes
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 60 ml piena
  • 270 g dažādu ogu
  • Drumstalām
  • 3 ēd. k. mīksta sviesta
  • 60 g brūnā cukura
  • 45 g miltu
  • 1 tējk. kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli un sajauc visu kopā.
  2. Sakuļ sviestu un cukuru ar mikseri līdz vieglai konsistencei.
  3. Pievieno olu baltumus un kuļ līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Pievieno vaniļas cukuru, citronskābi un skābo krējumu un kārtīgi sajauc.
  5. Pamazām pievieno miltu, cepamā pulvera un sāls maisījumu.
  6. Pamazām pievieno arī pienu.
  7. Kārtīgi izmaisa. Jo vairāk maisīs, jo gaisīgāka kūka sanāks.
  8. Pusi no iegūtās mīklas klāj pannā.
  9. Vienmērīgā kārtā klāj ogas.
  10. Visam pāri klāj atlikušo mīklu.
  11. Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
  12. Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 35-40 minūtes 200 grādos līdz kūka ir gaiši brūna.
    Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Īpaši labi garšos kopā ar vaniļas mērci!

    Lai labi garšo!
    Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēra...

    FOTO: Spilva

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Citādais Napoleons ar ogām un vārīto krēmu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas