Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Eklēri

FOTO: Rita Rozicka

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s ūdens
  • 100 g sviesta
  • 1 tējk. cukura
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 glāze/s miltu
  • 4 olas
  • Pildījumam:
  • Jūsu mīļākais krēms
  • Glazūrai:
  • Šokolāde
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzvāra katliņā glāzi ūdens un 100 g sviesta, pievieno cukuru, sāli, tad pievieno miltus un uz mazas uguns vienmērīgi maisa, līdz mīkla kļūst bieza un lec nost no katliņa.
    Uzvāra katliņā glāzi ūdens un 100 g sviesta, pievieno cukuru...

    FOTO: Rita Rozicka

  2. Lauj mīklai nedaudz atdzist, tad vienu pa vienai piemaisa 4 olas.
    Lauj mīklai nedaudz atdzist, tad vienu pa vienai piemaisa 4...

    FOTO: Rita Rozicka

  3. Kad mīkla ir palikusi spīdīga, ar kulinārijas šprici izspiež uz cepampapīra sev vēlamās formas eklērinņus, jāņem vērā, ka cepoties tie izplešas 2 līdz 3 reizes lielāki.
  4. Liek cepties jau sasildītā krāsnī 250C temperatūrā aptuveni 15 min., jārēķinās ar Jūsu izvēlētā eklēra lieluma, jo mazāki eklēriņi, jo ātrāk pagatavosies, jo lielāki, jo īlgāk būs jāpacep.
  5. Cepšanas laikā vēlams nevērt vaļā plīti ik peec 2 minētēm, eklēri var nosēsties un sanāks plakanas pankūkas.
  6. Kad eklēri ir apgrauzdējušies, ņem tos ārā un ļauj atdzist.
  7. Tikmēr var pagatavot Jums vēlamo krēmu. Es vārīju vārīto sviesta krēmu un biezpiena krēmu ar medu.
    Tikmēr var pagatavot Jums vēlamo krēmu. Es vārīju vārīto svi...

    FOTO: Rita Rozicka

  8. Kad eklēri atdzisushi, var sākt tos pildīt ar krēmu.
    Kad eklēri atdzisushi, var sākt tos pildīt ar krēmu.

    FOTO: Rita Rozicka

  9. Glazūrai izmantoju melno un piena šokolādi, izkausēju neko nejaucot klāt (man garšo oriģināla šokolādes glazūra).
  10. Kad šokolāde ir izskususi, katru eklēriņu ar virspusīti iemērcē tajā.
  11. Kad darbiņš padarīts, eklēriņi jāatstāj leduskapī uz kādu stundu, tad šokolāde būs atdzisusi un kraukšķīga.

    Lai labi garšo!
    Kad darbiņš padarīts, eklēriņi jāatstāj leduskapī uz kādu st...

    FOTO: Rita Rozicka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas