Eklēri

2012. gada 20. janvāris
Foto: Rita Rozicka
Pagatavošana
60 min
1. Uzvāra katliņā glāzi ūdens un 100 g sviesta, pievieno cukuru, sāli, tad pievieno miltus un uz mazas uguns vienmērīgi maisa, līdz mīkla kļūst bieza un lec nost no katliņa.
Foto: Rita Rozicka
2. Lauj mīklai nedaudz atdzist, tad vienu pa vienai piemaisa 4 olas.
Foto: Rita Rozicka
3. Kad mīkla ir palikusi spīdīga, ar kulinārijas šprici izspiež uz cepampapīra sev vēlamās formas eklērinņus, jāņem vērā, ka cepoties tie izplešas 2 līdz 3 reizes lielāki.
4. Liek cepties jau sasildītā krāsnī 250C temperatūrā aptuveni 15 min., jārēķinās ar Jūsu izvēlētā eklēra lieluma, jo mazāki eklēriņi, jo ātrāk pagatavosies, jo lielāki, jo īlgāk būs jāpacep.
5. Cepšanas laikā vēlams nevērt vaļā plīti ik peec 2 minētēm, eklēri var nosēsties un sanāks plakanas pankūkas.
6. Kad eklēri ir apgrauzdējušies, ņem tos ārā un ļauj atdzist.
7. Tikmēr var pagatavot Jums vēlamo krēmu. Es vārīju vārīto sviesta krēmu un biezpiena krēmu ar medu.
Foto: Rita Rozicka
8. Kad eklēri atdzisushi, var sākt tos pildīt ar krēmu.
Foto: Rita Rozicka
9. Glazūrai izmantoju melno un piena šokolādi, izkausēju neko nejaucot klāt (man garšo oriģināla šokolādes glazūra).
10. Kad šokolāde ir izskususi, katru eklēriņu ar virspusīti iemērcē tajā.
11. Kad darbiņš padarīts, eklēriņi jāatstāj leduskapī uz kādu stundu, tad šokolāde būs atdzisusi un kraukšķīga.

Lai labi garšo!
Foto: Rita Rozicka
Uz augšu