Siera cepumi

5 1

Sastāvdaļas

  • * 300g milti
  • * 200g siers(Krievijas,Holandes)
  • * 200g sviests vai margarīns,kas kuram mājās un kas kuram pa kabatai
  • * 1 ola mīklai 1 ola cepumu smērēšanai
  • * 1 tēj.k etiķis
  • * 2 tēj.k sāls
  • * 1/3 daļa glāze ūdens
  • * ķimenes,sezama sēkliņas,vai rīvēts siers

Pagatavošana

120 min.
  1. Margarīnu/sviestu ieliekam saldētavā,lai tas paliek ciets un tad sarīvējam uz rupjās rīves.Pievienojam izsijātus miltus ar sāli.Saberžam drupačās,pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Samīcam mīklu.
  2. Olu viegli sakuļam ar dakšiņu.Ļļoti aukstu ūdeni samaisam ar etiķi,tad pievienojam olu,izmaisam.Šķidrumu pievienojam mīklai un samīcam.Mīkla sanām mīksta,bet tai nav jālīp pie rokām.Ja nepieciešams nedaudz pievienojam miltus.
  3. Gatavo mīklu liekam maisiņā,tad ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
  4. Atdzisušo mīklu izrullējam plānu,sagriežam vai izspiežam ar formiņām,apsmērējam ar sakultu olu,tad pārberam ķimenes,vai sezama sēkliņas,vai rīvētu sieru un cepam ap 200 grādiem līdz cepumi palikuši gaiši brūni.

Komentāri

Linda 2014. gada 28. decembris 16:59
Vai obligāti jātur 2 stundas ledusskapī ?
Justine 2014. gada 14. novembris 14:59
Pati recepte tiešām interesanta, bet man sanāca daudz par taukainu, liekot tik daudz sviesta un siera klāt. Izskatās garšīgi, ēdot ir ok, bet tāda trekna pēcgarša.
gunta 2014. gada 8. novembris 12:21
etika un sodas vieta var likt ari cepampulver. sanak gardi ar vai bez. es sagriezu izruleto miklu stremelites un cepu kamer gaisi bruni un sanak fantastiski gardi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize