Siera cepumi

2012. gada 12. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Margarīnu/sviestu ieliekam saldētavā,lai tas paliek ciets un tad sarīvējam uz rupjās rīves.Pievienojam izsijātus miltus ar sāli.Saberžam drupačās,pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Samīcam mīklu.
2. Olu viegli sakuļam ar dakšiņu.Ļļoti aukstu ūdeni samaisam ar etiķi,tad pievienojam olu,izmaisam.Šķidrumu pievienojam mīklai un samīcam.Mīkla sanām mīksta,bet tai nav jālīp pie rokām.Ja nepieciešams nedaudz pievienojam miltus.
3. Gatavo mīklu liekam maisiņā,tad ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
4. Atdzisušo mīklu izrullējam plānu,sagriežam vai izspiežam ar formiņām,apsmērējam ar sakultu olu,tad pārberam ķimenes,vai sezama sēkliņas,vai rīvētu sieru un cepam ap 200 grādiem līdz cepumi palikuši gaiši brūni.
Uz augšu