Maltajai gaļai pievieno garšvielas (sāls, pipari, mustkatrieksts), vienu mazu sīpolu sasmalcinātu, 3d aiviņas ķiploka - izspiestas caur spiedi, nelielu rīvētu kartupeli vai mērcētu baltmaizi, svaigus pētersīļus smalki sakapātus, 1 ēdamkaroti skābā krējuma. Visu labi samīca!
FOTO: TeddyWife
Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz eļļas, veido no maltās gaļas masas nelielas kotletītes (var taisīt kā frikadeles, var nedaudz lielākas, gaumes lieta) un apcep tās.
FOTO: TeddyWife
Kad kotletītes saceptas, liek tās katliņā un sāk gatavot mērci.
FOTO: TeddyWife
Tajā pašā pannā, kur cepa kotletes vai citā, apcep vienu nelielu sīpolu (iepriekš to sagriežot ripiņās). Kad sīpols apcepts zeltaini brūns pievieno klāt tomātu mērci, tomātu pastu, nedaudz sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Visu samaisa un karsē 2 min.
FOTO: TeddyWife
Pēc 2 min. pārlej tomātu mērci katliņā pie kotletēm, pielej nedaudz ūdens (apmēram 50-70 ml).
FOTO: TeddyWife
Visu sajauc kopā un ļauj tam visam pavārīties uz lēnas uguns 15 - 20 min. Neaizmirst uzvārīt kartupeļus, sagatavot salātus :)