Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jūras velšu kokteilis ar ceptiem rīsiem un riekstiem

2012. gada 9. janvāris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
20 min
1. Rīsus saber pannā, sakarsētā olīveļļā un apcep līdz tie kļūst zeltaini brūni, tad pievieno ūdeni un sāk tvaicēšanu, kamēr rīsi kļūst mīksti. Šādi apcepti - tvaicēti rīsi iekšpusē ir mīksti, bet apvalciņš tiem saglabājas stingrs.
2. Uz otras pannas (vēlams vok) sakarsētā olīveļļā apcep strēmelēs sašķēlētus dārzeņus, līdz tie kļūst kraukšķīgi (bet ne mīksti). Dārzeņiem pievieno iepriekš atkausētu jūras kokteili, un visu turpina cept vēl 3-5 min, tad pievieno rīsus, piespiež citrusaugļa sulu, pielej saldo krējumu. Visu samaisa un atstāj zem vāka sautēties vēl dažas minūtes. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pašās beigās visu apber ar sasmalcinātiem riekstiem un lociņiem.
Uz augšu