Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Siera maize

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 25 g svaigā rauga
  • 500 g miltu
  • 1 ola
  • 250 ml piena
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 30 g izkausēta sviest
  • 150 g rīvēta siera, man bija vairāk
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 tējk. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Pusi pienu uzsilda, pievieno raugu, izmaisa, pievieno 1 ēd. k. cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus, izmaisa, apsedz trauku ar salveti un atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņem palielu,j o šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
  2. Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, pievieno uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisa, izmīca mīklu, ja nepieciešams pievieno miltus.
  3. Liek traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu.
  4. Gatavo mīklu liek uz cepamā papīra, izveido maizes formu, apsmērē ar sakultu olu, iegriež strīpas un pārkaisa ar sezama sēkliņām.
    Gatavo mīklu liek uz cepamā papīra, izveido maizes formu, ap...

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Cep 180 grādos 25 minūtes līdz maize skaisti brūna. Ļauj atdzist un tad sagriež.
    Cep 180 grādos 25 minūtes līdz maize skaisti brūna. Ļauj atd...

    FOTO: Nataša Rogova

  6. Maize ir ļoti mīksta, maiga, garda!
    Maize ir ļoti mīksta, maiga, garda!

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas