Siera maize

2012. gada 7. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
140 min
1. Pusi pienu uzsilda, pievieno raugu, izmaisa, pievieno 1 ēd. k. cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus, izmaisa, apsedz trauku ar salveti un atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņem palielu,j o šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
2. Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, pievieno uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisa, izmīca mīklu, ja nepieciešams pievieno miltus.
3. Liek traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu.
4. Gatavo mīklu liek uz cepamā papīra, izveido maizes formu, apsmērē ar sakultu olu, iegriež strīpas un pārkaisa ar sezama sēkliņām.
Foto: Nataša Rogova
5. Cep 180 grādos 25 minūtes līdz maize skaisti brūna. Ļauj atdzist un tad sagriež.
Foto: Nataša Rogova
6. Maize ir ļoti mīksta, maiga, garda!
Foto: Nataša Rogova
7. Lai labi garšo!
Uz augšu