Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kūpināta laša pīrāgs ar puraviem

2012. gada 6. janvāris
Foto: Kristīne Dēliņa
Pagatavošana
90 min
1. Pagatavo mīklu, samaisot visas izejvielas. Lai sevi neapgrūtinātu, to var ātrāk samaisīt virtuves kombainā.
Foto: Kristīne Dēliņa
2. Uz 30 minūtēm liek vēsumā.
Foto: Kristīne Dēliņa
3. No pārējām sastāvdaļām gatavo pildījumu.
Foto: Kristīne Dēliņa
4. Sagatavo spinātus. Svaigos sasmalcina/atkausētos rūpīgi notecina. Puravus sasmalcina.
Foto: Kristīne Dēliņa
5. Spinātus un puravus taukvielās uzkarsē, pievieno sāli un piparus.
Foto: Kristīne Dēliņa
6. Lasi sagriež kubiņos.
Foto: Kristīne Dēliņa
7. Sagatavoto mīklu ieklāj veidnē ar noņemamām malām. Cep 200 grādos apmēram 15 minūtes.
Foto: Kristīne Dēliņa
8. Pēc pamatnes apcepšanas pilda to ar spinātu - puravu maisījumu.
Foto: Kristīne Dēliņa
9. Pārkaisa ar laša gabaliņiem.
Foto: Kristīne Dēliņa
10. Krējumu sakuļ ar olām, sāli un dillēm.
Foto: Kristīne Dēliņa
11. Pārlej lasim.
Foto: Kristīne Dēliņa
12. Turpina cept 200 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tas kļūst zeltaini brūns.
Pasniedz ar mērci, kura pagatavota no skābā krējuma, svaigiem lociņiem un svaigiem gurķīšiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Dēliņa
Uz augšu