Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Mandarīnu saulītes ar valriektiem

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sviests-150 g
  • Svaigs siers kārums-105g
  • Kviešu milti- 220 g
  • Ola- 1
  • Cepamais pulveris 1 tējkarote
  • Sāls 1 šķipsniņa
  • Kanēlis 2 tējkarotes
  • Cukurs 40 grami
  • Pildījumam
  • 0.5 mandarīnu marmalāde- 0,5-1l
  • Valrieksti- 200g
  • Rozīnes- 200 g
  • Kanēlis ( malts )- pāris tējkarošu
  • Cukurs- 40 g
  • 1 ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. MĪKLA
  2. vispirms saputo olu un pievienosvaigo kārums sieru. te derēs gan sieers kārums, gan Mascarpone (bez kādas papildu garšas).tad masai pievieno istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu un sķipsniņu sāls,cukuru un kanēli.kanēlis smalkmaizītēm piesšķirs tādu īstenu ziemassvētku smaržu. masā iesijā miltus uncepamo pulveri. mīklai pievieno tik daudz miltu, lai tā nepieliptu pie rokām. pašiem jāseko līdzi, kāda ir konsistence- milti mēdz būt dažādi.
  3. @_@
  4. kad mīkla labi samīcīta, to ietin pārtikas pēvē un uz stunduieliek ledusskapī. tikmēr var pagatavot mandarīnu ievārījumu
  5. (recepte atrodama atsevišķi)
  6. #_#
  7. gatavo mīklu izņem no ledusskapa, pārdala uz pusē un ļoti plāni izrullē taisnstūrveida formā. uz mīklas bagātīgi smērēmandarīnu ievārījumu, to pārkaisa ar rozīnēm un sadrupinātiem valriekstiem, pārber ar cukuru un kanēli (uz 1\2 mīklas daudzumaizmanto 1\2 no receptē paredzētā pildijuma).
  8. $_$
  9. tad mīklu rūpīgi un maigi sarullē, lai veidojas tāda kā garena rilete. to sagriežapmēram11\2 pirksta platuma sķēlītēs, un gabaliņus liek vertikāliuz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru. katu saulītipārklāj ar sakulto olu un liek iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsni'180 oC cepties(bez konvekcijas) kādas 35 minūte, līdz tās kļūst viegli brūnas.
  10. %_%
  11. šis našķis ir pasniedzams gan auksts gan arī silts. maizītes saglabā savu burvību vēl pāris dienas.
  12. piedodiet ka neuzrakstiju par ievārījumu bet drīzumā būs!
Receptes.lv Iesaka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas