Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Zivju soļanka [fotorecepte

Zivju soļanka [fotorecepte

FOTO: TeddyWife

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Zivju buljonam:
  • 600 g zivju izlases zupai (galva, asakas, aste)-lasis
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 2.5 -3L ūdens
  • 2 lauru lapas
  • 5 --6 graudiņi piparu
  • Soļankai:
  • 400 g filejas (lasis)
  • 2 nelieli sīpoli
  • 3 sālīti gurķīši
  • Piciņa sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • Olīves bez kauliņiem
  • 1 ēdamkarotes konservētu kaperu
  • Sāls
  • Dilles, pētersīļi, citrons
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Gatavojam buljonu! Asakas, galvu, asti nomazgājam. Asakas ar asti liekam katlā ar ūdeni, savukārt, no laša galvas jāizgriež ārā noteikti žaunas. Pēc tam liekam katlā un vāram uz vidējas temperatūras.
    Gatavojam buljonu! Asakas, galvu, asti nomazgājam. Asakas ar...

    FOTO: TeddyWife

  2. Cītīgi ar karoti ņemam nost putas, kas parādās. Kad tās vairs neveidojas, liekam klāt divus veselus notīrītus sīpolus un vienu notīrītu burkānu, pievienojam lauru lapas un graudu piparus. Vāram uz vidējas temp. vismaz 30-45min.
    Cītīgi ar karoti ņemam nost putas, kas parādās. Kad tās vair...

    FOTO: TeddyWife

  3. Kad buljons ir izvārījies, to izkāšam caur smalku sietu, apakšā protams liekot otru katlu vai bļodu. Galvu, asakas, asti ar sīpoliem un burkāniem liekam atsevišķi uz šķīvja.
    Kad buljons ir izvārījies, to izkāšam caur smalku sietu, apa...

    FOTO: TeddyWife

  4. Tad jāsagriež daži sīpoliņi, gurķi un, ja ir vēlēšanās arī olīves.
    Tad jāsagriež daži sīpoliņi, gurķi un, ja ir vēlēšanās arī o...

    FOTO: TeddyWife

  5. Uz pannas uzliekam nelielu piciņa sviestu un apbrūninām sīpolus, un tad pievienojam 1 ēdamkaroti miltu un visu pacepj 1-2 minūtes.
    Uz pannas uzliekam nelielu piciņa sviestu un apbrūninām sīpo...

    FOTO: TeddyWife

  6. Pannā pielej pusglāzi zivju buljona un maisot, pagaida kamēr tas sabiezē un kļūst viendabīga. Pievieno tomātu pastu
    Pannā pielej pusglāzi zivju buljona un maisot, pagaida kamēr...

    FOTO: TeddyWife

  7. Tomātu pastu samaisa kopā ar sīpoliem, buljonu, miltiem un pievieno gurķus. Visu sautē 5minūtes.
    Tomātu pastu samaisa kopā ar sīpoliem, buljonu, miltiem un p...

    FOTO: TeddyWife

  8. Pēc tam masu liek katlā, kur jau ir mūsu iepriekš sagatavotais buljons. Klāt pievieno kaperus, olīves, laša fileju, sāli un piparus. No asakām izlobām laša gaļu, tikai jāskatās uzmanīgi, lai netrāpās līdz kāda asaka un pievienojam šo gaļu klāt zupai.
    Pēc tam masu liek katlā, kur jau ir mūsu iepriekš sagatavota...

    FOTO: TeddyWife

  9. Visu vāral 10-15minūtes.
    Visu vāral 10-15minūtes.

    FOTO: TeddyWife

  10. Zupu lej šķīvī, pievieno citrona šķēles, zaļumus, krējumu pēc vēlēšanās, kā arī papildus olīves :)
    Zupu lej šķīvī, pievieno citrona šķēles, zaļumus, krējumu pē...

    FOTO: TeddyWife

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas