1. Novāra un atdzesē kartupeļus, burkānus, olas.
2. Visas sastāvdaļas sagriež mazos kubiņos. Tad liek kārtām: kartupeļi, siļķe, sīpoli, majonēze, olas, majonēze, burkāni, majonēze, bietes, majonēze.
3. Un pēc tam ja paliek pāri olas, dekorē virsmu, liekot vienu strīpu olu, otru strīpu sagrieztu lociņu.
Labu apetīti!

Foto: Zaiga Zvejniece
4. Noderīgi:
* Lai ari klasiski šajos salātos izmanto sālītu vai mazsālītu siļķi, allaž var eksperimentēt un pamēģināt ar marinētu, lai noskaidrotu, kāda salātu versija būs tavām garšas kārpiņām vistīkamākā.
* Salātus var baudīt uzreiz pēc gatavošanas, tomēr gardāki tie būs, ja ļausi garšām dažas stundas savilkties un vienai ar otru savienoties.
* Vari izmēģināt ko jaunu – gatavot salātus nevis vienā kopēja traukā, bet likt deserta traukos vai uz tasītēm, paredzot katram savu porciju, kas glīti noformēta.