Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas un rīsu "tupelīte"

2011. gada 20. novembris
Foto: Dace Dāve
Pagatavošana
80 min
1. Gaļu izklapē (nedaudz biezāku nekā karbonādei), saliek ar garšvielām, lai nedaudz iemarinējas. Gaļu apcep zeltaini brūnu un liek katliņā ar garšvielām pasautēties ~ 20 min.
2. Rīsus novāra ar garšvielām. Noskalo. Nedaudz aplej ar mērcīti, kur sautējās gaļa.
3. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
4. Gaļas šķēles kārto katru savā šķīvī, virsū lielk ~ 2,5 cm lielu rīsu kārtu un bagātīgi apkaisa ar sieru. Uz 1,5 min ieliek mikroviļņu krāsnī.
5. Pasniedzot "Tupelīti" liek uz salātu lapām, un kā piedevas dažādi svaigi dārzeņi. Visu pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un dillēm.
6. LABU APETĪTI!!!
Uz augšu