Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teļa gaļas un dārzeņu sacepums

2011. gada 18. novembris
Foto: Ilzhh
Pagatavošana
180 min
1. Teļa gaļu sagriež mazos gabaliņos, apcep uz pannas eļļā, pievieno garšvielas - sāli, piparus, Vegetu. Kad gaļa apcepusies brūnīga, pielej mazliet ūdeni un ļauj nelielu brīdi pasautēties tā, lai gaļa būtu pusmīksta.
Foto: Ilzhh
2. Dārzeņi:
3. Salauž puķkāpostu gabaliņos.
4. Zaļus kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs.
5. Nevārītus burkānus sagriež ripiņās.
6. Pupiņas izvāra mīkstas, vārīšanas beigās pieberot sāli pēc garšas.
Foto: Ilzhh
7. Kad visas sastāvdaļas gatavas, uz ar sviestu ietaukotas krāns cepampannas kārto - vispirms liek gaļu, jo tai ir nepieciešams visvairāk karstuma; burkānus, jo arī tiem ir jāsautējas ilgi; kartupeļus, jo tiem ir nepieciešams vidēji ilgs laiks, lai pagatavotos mīkstiem; puķkāpostus kārto virs kartupeļiem un pašā virsū liek pupiņas, jo tas jau ir izvārītas mīkstas. Visam pa virsu uzkaisa mazliet Vegetu, uzliek mazas piciņas ar sviestu un visu rūpīgi pārlej ar saldo krējumu.
Foto: Ilzhh
8. Vislabāk ir izmantot pannu ar vāku, lai virsējas sastāvdaļas neapžūst un neapkalst, taču improvizācijai var to aizvietot ar folliju, ar kuru pārklāj pannu.
9. Sacepumu krāsnī (~220C) cep aptuveni 1.5 stundu, jeb kamēr visas sastāvdaļās ir mīkstas un ir uz izjukšanas robežas.
10. Kad sacepums gatavs, to var pārkaisīt ar zaļumiem, ēdot pievienot skābo krējumu vai kādu balto mērci.
Foto: Ilzhh
11. Recepte ir ļoti pakļāvīga improvizācijai, jo tai var izmantot ne tikai teļa gaļu, bet jebkādu citu gaļu - vistas fileju, cūkas karbonādi u.tml.
12. Tāpat var variēt ar dārzeņu daudzumu un proporcijām.
13. Galvenais pareizi izvietot sastāvdaļas uz pannas, tā, lai viss tiek vienmērīgi pagatavots.
14. Labu apetīti! :)
Uz augšu