Sākums > Receptes > Zupas

Biešu krēmzupa

2011. gada 18. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
90 min
1. Nomizo bietes un kartupeļus (kartupeļus ņemu apmēram 1:3 attiecībā pret bietēm, jo tie vairāk paredzēti zupas ietumēšanai), sagriež palielos kubiņos, pārlej ar ūdeni, pievieno čili piparu (daudzums atkarīgs no tā, cik ass ēdiens ēdājiem garšo, bet zupai jābūt ar nelielu asumiņu pēcgaršā! Galvenais, lai asums būtu ''tīrs'', šeit nederēs jauktās garšvielas, lai nepārmāktu autentisko biešu maigo garšu) un liek vārīties, kamēr dārzeņi mīksti.
2. Vārot parasti pievienoju 1 pabiezu šķēli citrona ar visu mizu, lai nedaudz līdzsvarotu biešu saldeno garšu (to pirms dārzeņu blenderēšanas izņemu). Izņem dažas karotes vārīto biešu, tās vajadzēs garnēšanai.
3. Sablendē dārzeņus. Pievieno buljonu, jo sāli nelieku nemaz. Klāt pielej saldo krējumu (to daru ''uz aci'', lai zupas konsistence būtu patīkama). Uzvāra.
4. Karstu zupu lej šķīvjos, iedrupina pa šķēlei siera un uzber biešu gabaliņus un zaļumus pēc izvēles.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu