Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Skotu olas jeb ola maltajā gaļā

Skotu olas jeb ola maltajā gaļā

FOTO: Aiga Zepa

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 3 novārītas, prātīgi nolobītas olas (vāra 5 min., lai vidus paliek šķidrs)
  • 1 sakulta ola
  • 400 g kotlešu masas
  • 150 g miltu
  • Rīvmaize
  • Sīpols
  • Ķiploki
  • Garšvielas, pēc saviem uzskatiem, pie maltās gaļas liek klāt
  • Mazliet eļla
  • Pārtikas plēve
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Malto gaļu sadala 3 bumbās, ņem pirmo bumbu un izmīca uz pārtikas plēves, olu apviļā miltos (tas tāpēc,lai labāka saķere ar gaļu un ola nepaliktu zila), liek pa vidu maltai gaļai, ar plēves palīdzību ietinam olu.
    Esam prātīgi, jo ola nav cieti novārīta.
    Malto gaļu sadala 3 bumbās, ņem pirmo bumbu un izmīca uz pār...

    FOTO: Aiga Zepa

  2. Sagatavo nepieciešamos produktu panēšanai.
    Sagatavo nepieciešamos produktu panēšanai.

    FOTO: Aiga Zepa

  3. Apviļā miltos, olā, rīvmaizē un liek uz cepešpannas, kura pārklāta ar sviestpapīru vai folliju, uzsmidzina vai viegli pārsmērē ar eļļu.
    Apviļā miltos, olā, rīvmaizē un liek uz cepešpannas, kura pā...

    FOTO: Aiga Zepa

  4. Liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 25 min.
    Liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 25 min.

    FOTO: Aiga Zepa

  5. Tā lūk izskatās ola maltās gaļas kažokā. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
    * Man cepeškrāsns ir ar fēnu, ja jums nav, tad noteikti vajadzētu cept 210/ 220 grādos.
    * Malto gaļu var veidot arī paši, samaļ cūkgaļu, pieliek smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, kaut ko no zaļumiem (dilles, pētersīli utt.) + garšvielas.
    * Rīvmaizi es arī pagatavoju pati no vecās baltmaizes.
    * Nepārvariet olas!

    Lai labi garšo!
    Tā lūk izskatās ola maltās gaļas kažokā. Pasniedz ar piedevā...

    FOTO: Aiga Zepa

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas