Black forest cake (torte melnais mežs)

5 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 265 g miltu
  • 400 g cukura
  • 65 g kakao
  • 7 g cepamā pulvera
  • 3 g sodas
  • 5 g sāls
  • 3 olas
  • 235 ml piena
  • 120 ml augu eļļas
  • 15 ml vaniļas ekstrakta (es to aizvietoju ar vaniļas cukuru un visā visumā, ja veikalā nekā tāda nav un arī kaimiņš rausta plecus, tad var iztikt pavisam)
  • Pildījumam:
  • [i]Ķiršu pildījumam
  • [/i]
  • 600 g konservētu skābo ķiršu
  • 200 g cukura
  • 30 g cietes (oriģināli receptē bija rakstīta kukurūzas ciete, bet es izmantoju kartupeļu)
  • 5 ml vaniļas ekstrakta
  • Putukrējumam:
  • 710 ml saldā krējuma
  • 40 g konditoru cukura (atkal jau atkāpos no oriģinālās receptes un izmantoju parasto, balto cukuru)

Pagatavošana

120 min.
  1. Šo torti iesaku sākt gatavot sākot ar ķiršu pildījumu. nokāš ķiršus, atstājot 1/2 glāzi to sulas. Katliņā sajauc kiršus, ķiršu sulu, 200 g cukura un cieti. Uz lēnas uguns karsē līdz masa sabiezē. Iemaisa 5ml (1.tējkaroti) vaniļas ekstrakta un noliek atdzesēties. Sanāk kaut kas līdzīgs biezam ķīselim.
  2. Tad ķerās pie biskvīta. Ieslēdz krāsni un karsē līdz 175 grādiem pēc Celsija.
  3. Lielā bļodā sajauc miltus, 400 g cukura, kakao, cepamo pulveri, sodu un sāli. Pievieno olas, pienu, eļļu un 15 ml (ēd. k.) vaniļas ekstrakta. Kārtīgi samaisa līdz visas sastāvdaļas veido viendabīgu masu.
  4. Ietauko un iesmērē ar miltiem veidni. Tajā ielej pusi no gatavās masas.
  5. Cep 35 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvītā iesprausts sērkociņš vai zobu bakstāmais kociņš, izvelkot nav aplipis ar mīklu.
  6. Atbrīvo veidni no gatavā biskvīta, to atkal ietauko un iekaisa ar miltiem un liek cepties otru pusi mīklas. tā pat kā pirmo. gatavos biskvītus liek atdzesēties.
  7. Tad var ķerties klāt putukrējuma masas veidošanai. Sajauc saldo krējumu ar 40 g cukura. Sakuļ stingras putas.
  8. Atdzisušos biskvītus horizontāli pārgriež uz pusēm. To pavisam vienkārši un skaisti var izdarīt aptinot stingru diegu ap biskvītu un izvelkot cauri.
  9. Var sākt būvēt torti. Ņem pirmo biskvītu. Uz tā uzsmērē putukrējumu, tam pa virsu ķiršu pildījumu, liek virsū nākamo biskvītu, tam uzsmērē putukrējumu, liek nākamo biskvītu, uzsmērē ķiršu pildījumu, liek nākamo biskvītu. Noziež tortes sānus ar putukrējumu. Virsējā biskvīta kontūru izdekorē ar putukrējumu, bet vidū liek atlikušo ķiršu masu.
  10. Noliek vēsā vietā, ko es saucu par ledusskapi, torti uz pāris stundām ievilkties. tikai neaizmirsti, ka tā tur ir.pēc nedēļas torte diez vai vēl būs ēdama.
  11. Viens! Divi! Gatavs!
  12. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Evija 2013. gada 21. novembris 22:25
garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize