Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra un liellopu kotletes ar šampiņjonu mērci

Jēra un liellopu kotletes ar šampiņjonu mērci

FOTO: DOBERMAN

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 2 sīpoli (vidēji lieli)
  • Milti (apmēram 100 grami)
  • Cepameļļa (apmēram 200 grami)
  • Liellopu gaļa un Jēra gaļa no katras pa 350gr
  • 2 olas
  • Krējuma paciņa (standarta 400 gramu paciņa)
  • Šampiņjoni 6 gab (vēlams lielie)
  • Baltmaize - 5 šķēlītes
  • Piens apmēram 300 gr
  • Garšvielas
  • Sojas mērce
  • Maltie melnie pipari
  • Baziliks
  • Piedeva gaļai
  • Kajēnas pipari
  • Vistas/Steika kopējā garšviela (bez šīs var arī iztikt)
  • Karrijs
  • * Nepieciešams blenderis!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kotlešu pagatavošana:
  2. Samaļam un sajaucam kotlešu masu
  3. Pierīvējam klāt sīpolu un 2 olas masai
  4. Pievienojam klāt pienā mērcētas baltmaizes šķēlītes bez garozām un izspiestas (šis nepieciešams lai kotletes nejuktu ārā)
  5. Samaisam visu masu kopā un pievienojam garšvielas (maltie melnie pipari, gaļas piedeva, kajēnas pipari, baziliks, vistas un steika garšviela)
  6. Sataisam kotletes formās
  7. Liekam cepties uz karstas pannas kotletes
  8. Kad viena puse apcepusies, apgriežam un uzklājam virsū krējumu.
  9. Cepam līdz gatavas vēl apmēram 20 minūtes (aizvērtā pannā)
  10. Mērces pagatavošana:
  11. Sagriežam sīpolu kubiciņos
  12. Saberam sīpolu iekšā katliņā ar eļļu un cepjam līdz kļūst zeltainā krāsā
  13. Sagriežam un pieberam šampoņjonus
  14. Liekam vāku virsū un šmorējam līdz izveidojas zupai līdzīga masa
  15. Pievienojam garšvielas (Karijs, Maltie melnie pipari un Sojas mērci)
  16. Turpinam šmorēt un maisam
  17. Pievienojam miltus (apmēram 100 gramus) un krējumu (apmēram 200 gramus)
  18. Turpinam šmorēt
  19. Kad izveidojās vienmuļa masa, ar blenderi visu sajaucam
  20. Turpinam sildīt līdz servēšanai
  21. Kotlešu pagatavošanas bildes:
  22. Kotlešu masa:
    Kotlešu masa:

    FOTO: DOBERMAN

  23. Sīpols un rīve:
    Sīpols un rīve:

    FOTO: DOBERMAN

  24. Kotlešu masa ar sarīvētu sīpolu:
    Kotlešu masa ar sarīvētu sīpolu:

    FOTO: DOBERMAN

  25. Baltmaizes gabaliņi pienā:
    Baltmaizes gabaliņi pienā:

    FOTO: DOBERMAN

  26. Olas:
    Olas:

    FOTO: DOBERMAN

  27. Garšvielas:
    Garšvielas:

    FOTO: DOBERMAN

  28. Kotletes sagatavotas cepšanai:
    Kotletes sagatavotas cepšanai:

    FOTO: DOBERMAN

  29. Kotletes cepjot ar krējumu:
    Kotletes cepjot ar krējumu:

    FOTO: DOBERMAN

  30. Mērces pagatavošanas bildes:
  31. Sagriezti sīpoli :
    Sagriezti sīpoli :

    FOTO: DOBERMAN

  32. Šampiņjoni:
    Šampiņjoni:

    FOTO: DOBERMAN

  33. Garšvielas:
    Garšvielas:

    FOTO: DOBERMAN

  34. Šampiņjoni ar sīpoliem šmorējot katliņā:
    Šampiņjoni ar sīpoliem šmorējot katliņā:

    FOTO: DOBERMAN

  35. Milti:
    Milti:

    FOTO: DOBERMAN

  36. Vienmuļā masa kura jāblenderē:
    Vienmuļā masa kura jāblenderē:

    FOTO: DOBERMAN

  37. Pasniedzam siltu kopā ar kartupeļiem vai salātiem!
  38. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: DOBERMAN

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas