Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra un liellopu kotletes ar šampiņjonu mērci

2011. gada 20. septembris
Foto: DOBERMAN
Pagatavošana
60 min
1. Kotlešu pagatavošana:
2. Samaļam un sajaucam kotlešu masu
3. Pierīvējam klāt sīpolu un 2 olas masai
4. Pievienojam klāt pienā mērcētas baltmaizes šķēlītes bez garozām un izspiestas (šis nepieciešams lai kotletes nejuktu ārā)
5. Samaisam visu masu kopā un pievienojam garšvielas (maltie melnie pipari, gaļas piedeva, kajēnas pipari, baziliks, vistas un steika garšviela)
6. Sataisam kotletes formās
7. Liekam cepties uz karstas pannas kotletes
8. Kad viena puse apcepusies, apgriežam un uzklājam virsū krējumu.
9. Cepam līdz gatavas vēl apmēram 20 minūtes (aizvērtā pannā)
10. Mērces pagatavošana:
11. Sagriežam sīpolu kubiciņos
12. Saberam sīpolu iekšā katliņā ar eļļu un cepjam līdz kļūst zeltainā krāsā
13. Sagriežam un pieberam šampoņjonus
14. Liekam vāku virsū un šmorējam līdz izveidojas zupai līdzīga masa
15. Pievienojam garšvielas (Karijs, Maltie melnie pipari un Sojas mērci)
16. Turpinam šmorēt un maisam
17. Pievienojam miltus (apmēram 100 gramus) un krējumu (apmēram 200 gramus)
18. Turpinam šmorēt
19. Kad izveidojās vienmuļa masa, ar blenderi visu sajaucam
20. Turpinam sildīt līdz servēšanai
21. Kotlešu pagatavošanas bildes:
22. Kotlešu masa:
Foto: DOBERMAN
23. Sīpols un rīve:
Foto: DOBERMAN
24. Kotlešu masa ar sarīvētu sīpolu:
Foto: DOBERMAN
25. Baltmaizes gabaliņi pienā:
Foto: DOBERMAN
26. Olas:
Foto: DOBERMAN
27. Garšvielas:
Foto: DOBERMAN
28. Kotletes sagatavotas cepšanai:
Foto: DOBERMAN
29. Kotletes cepjot ar krējumu:
Foto: DOBERMAN
30. Mērces pagatavošanas bildes:
31. Sagriezti sīpoli :
Foto: DOBERMAN
32. Šampiņjoni:
Foto: DOBERMAN
33. Garšvielas:
Foto: DOBERMAN
34. Šampiņjoni ar sīpoliem šmorējot katliņā:
Foto: DOBERMAN
35. Milti:
Foto: DOBERMAN
36. Vienmuļā masa kura jāblenderē:
Foto: DOBERMAN
37. Pasniedzam siltu kopā ar kartupeļiem vai salātiem!
38. Labu apetīti!
Foto: DOBERMAN
Uz augšu