Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Plūmju asumiņš

Plūmju asumiņš

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Šai mērcei var izmantot dažādas plūmju šķirnes. Es taisu no aličām (tad etiķi pievienot papildus nevajag, jo tāpat tās ir skābas) un arī parastajām sarkanajām plūmēm, kas ir maigākas un patīkamākas. Lieto kā piedevu, kečupa aizstājēju.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Spainis dzelteno vai jebkuru citu plūmju
  • 4 daiviņa/s ķiploka - lielas
  • Dažādu garšvielu sēkliņu asorti (koriandrs, ķimenes, sinepju sēklas utt)
  • Sauja sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles)
  • Čilli pāksts (doza pēc katra spējām)
  • Ābolu etiķis
  • Sāls
  • Brūnais cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Lielā katlā apakšā palej mazliet ūdeni, tā lai plūmes uzreiz nepiecepas un maisot vāra, kamēr tās izšķīdušas.
  2. Visu masu izberž caur sietu, atbrīvojoties no kauliņiem un mizām. Masu liek mazākā katlā un turpina vārīt, pievienojot marles lupatiņā iesietu sēkliņu asortus. Pievieno sagrieztu čili.
  3. Masu pavāra 10 minūtes, tad pievieno saspiestu ķiploku, sāli. Ja nepieciešams vēl papildus etiķis, tad uzsilda pannu, ieber brūno cukuru, uzsilda līdz sāk kust un masai pievieno etiķi. Šādu masu ielej mērcē.
  4. Pašās beigās pievieno zaļumus un pilda karstās vai ''izspirtotās'' burkās.

    Lai labi garšo!
    Pašās beigās pievieno zaļumus un pilda karstās vai ''izspirt...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas