Plūmju asumiņš

2011. gada 19. septembris
Foto: Depositphotos.com
Šai mērcei var izmantot dažādas plūmju šķirnes. Es taisu no aličām (tad etiķi pievienot papildus nevajag, jo tāpat tās ir skābas) un arī parastajām sarkanajām plūmēm, kas ir maigākas un patīkamākas. Lieto kā piedevu, kečupa aizstājēju.
Pagatavošana
90 min
1. Lielā katlā apakšā palej mazliet ūdeni, tā lai plūmes uzreiz nepiecepas un maisot vāra, kamēr tās izšķīdušas.
2. Visu masu izberž caur sietu, atbrīvojoties no kauliņiem un mizām. Masu liek mazākā katlā un turpina vārīt, pievienojot marles lupatiņā iesietu sēkliņu asortus. Pievieno sagrieztu čili.
3. Masu pavāra 10 minūtes, tad pievieno saspiestu ķiploku, sāli. Ja nepieciešams vēl papildus etiķis, tad uzsilda pannu, ieber brūno cukuru, uzsilda līdz sāk kust un masai pievieno etiķi. Šādu masu ielej mērcē.
4. Pašās beigās pievieno zaļumus un pilda karstās vai ''izspirtotās'' burkās.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu