Visi zina kā izskatās vista un lielākā daļa arī kā tā garšo. Man, personiski, pārītis ganās pagalmā.
Tā kā uzturā nelietoju ne liellopa, ne cūkas gaļu, tad sanāk daudz variēt ar vistu un zivīm. Neēdu bieži, bet reizēm, kad uznāk vēlme pēc kaut kā savādāka.
Šo recepti sen atpakaļ atradu kādā portālā, un laika gaitā būšu pārveidojusi, bet pierakstījusi gan nekur.
Sastāvdaļas
2porcijas
Pamatam
Vistas spārniņi (cik vēlaties ēst, bet viena porcija mērces pietiks apmēram 8 spārniņiem)
Milti (vislabāk sajaukums no kviešu+kukurūzas)
Ola
Garšvielas (pēc ieskatiem, sāls, pipari, majorāns?)
Eļļa
Mērcei
Ingvera gabaliņš
Ķiploka daiviņas (2 vai 3?)
Medus
Citrons
Vistas Buljons
Hoi-Sin mērce (āzijas produktu stūrītī lielākajā daļā lielveikalu noteikti būs)
-->
Pagatavošana
60 min.60 min.
Kad visas sastāvdaļas iegādātas/atrastas, var sākt procesu.
Sagriežam spārniņus trīs daļās.
Tālāk vistai pievieno garšvielas un olu
Garšvielas var likt kādas vēlas (bet nepārspīlēt, jo medus-citrona mērcei tomēr ir jābūt balles karaliene), bet var nelikt arī neko. Es parasti pielieku tikai piparus/sāli, bet šoreiz tika majorāns+citronpipari+sojas mērce.
To visu kārtīgi apmaisa un apviļļā katru spārniņa daļu miltos.
Tas ir sajaukums no kviešu+kukurūzas miltiem un vēl kaut kā. Ja godīgi, nevajag pārcensties, parastie milti būs gana labi. Var arī taisīt spārniņus plastmasas trauciņā, uzbērt miltus pa virsu, uzlikt vāku un sakratīt. Nekārtīgāk, bet vienkāršāk.
Kad tie sagatavoti, liekam iekšā uzkarsētā ēļļā
Cepam kamēr ir zeltaini un gatavi (15-20 minūtes), jo tie jāizcep kārtīgi. Liek pa daļām līdz visi izcepti. Tos saliek kārtās uz sķīvja ar papīra dvieļiem vai salvetēm pa starpu, lai uzsūc lieko eļļu.
Kamēr gatavojas spārniņi, var savākt un sagatavot sastāvdaļas mērcei (ja negatavo viens pats)
Tās ir: medus, ķiploks, ingvers, vistas buljons, Hoi-Sin mērce, citrons.
No pus-kubiciņa buljona uztaisa kādus 250-300ml (krūzīti) buljona, tajā iejaucu 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkaroti Hoi-Sin mērces un citrona sulu (pus citrons pietiks, bet ja vēlaties skābāku mērci, var likt vairāk. Ja gribas saldāku mērci, var pielikt vairāk medus)
Uz pannas uzpilina eļļu un liek uz tās jau mistiski sagriezto ingveru un ķiplokus (nez, pa kuru laiku?)
Tad nu tos apcep pāris sekundes un lej iekšā visu sagatavoto mērci. Ieteiktu pēc tam pannā pievienot nedaudz ūdenī izšķīdinātus miltus, lai mērce ātrāk sabiezē.
Tad ļauj tai burbuļot...
un burbuļot...
un burbuļot...
Parasti pats garlaicīgakais mirklis, līdz sagaida, kamēr mērce ir kļuvusi biezāka
Saliekam iekšā visus apceptos spārniņus un 2-3 minūtes maisam, līdz visa mērce pie tiem pielipusi.
Rezultātā mēs iegūstam kraukšķīgus spārniņus medus-citrona mērcē
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Jānis Blūms: neatbalstu diētas, ne arī vegānu uzturu. Jāēd sabalansēti, pārspīlēt nevajag
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri