Kraukšķīgi vistas spārniņi citrona-medus mērcē

3 1
Vista.

Visi zina kā izskatās vista un lielākā daļa arī kā tā garšo. Man, personiski, pārītis ganās pagalmā.

Tā kā uzturā nelietoju ne liellopa, ne cūkas gaļu, tad sanāk daudz variēt ar vistu un zivīm. Neēdu bieži, bet reizēm, kad uznāk vēlme pēc kaut kā savādāka.

Šo recepti sen atpakaļ atradu kādā portālā, un laika gaitā būšu pārveidojusi, bet pierakstījusi gan nekur.

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • Pamatam
  • Vistas spārniņi (cik vēlaties ēst, bet viena porcija mērces pietiks apmēram 8 spārniņiem)
  • Milti (vislabāk sajaukums no kviešu+kukurūzas)
  • Ola
  • Garšvielas (pēc ieskatiem, sāls, pipari, majorāns?)
  • Eļļa
  • Mērcei
  • Ingvera gabaliņš
  • Ķiploka daiviņas (2 vai 3?)
  • Medus
  • Citrons
  • Vistas Buljons
  • Hoi-Sin mērce (āzijas produktu stūrītī lielākajā daļā lielveikalu noteikti būs)

Pagatavošana

60 min.
  1. Kad visas sastāvdaļas iegādātas/atrastas, var sākt procesu.
    Kad visas sastāvdaļas iegādātas/atrastas, var sākt procesu.
  2. Sagriežam spārniņus trīs daļās.
  3. Tālāk vistai pievieno garšvielas un olu
    Tālāk vistai pievieno garšvielas un olu
  4. Garšvielas var likt kādas vēlas (bet nepārspīlēt, jo medus-citrona mērcei tomēr ir jābūt balles karaliene), bet var nelikt arī neko. Es parasti pielieku tikai piparus/sāli, bet šoreiz tika majorāns+citronpipari+sojas mērce.
  5. To visu kārtīgi apmaisa un apviļļā katru spārniņa daļu miltos.
    To visu kārtīgi apmaisa un apviļļā katru spārniņa daļu milto...
  6. Tas ir sajaukums no kviešu+kukurūzas miltiem un vēl kaut kā. Ja godīgi, nevajag pārcensties, parastie milti būs gana labi. Var arī taisīt spārniņus plastmasas trauciņā, uzbērt miltus pa virsu, uzlikt vāku un sakratīt. Nekārtīgāk, bet vienkāršāk.
  7. Kad tie sagatavoti, liekam iekšā uzkarsētā ēļļā
    Kad tie sagatavoti, liekam iekšā uzkarsētā ēļļā
  8. Cepam kamēr ir zeltaini un gatavi (15-20 minūtes), jo tie jāizcep kārtīgi. Liek pa daļām līdz visi izcepti. Tos saliek kārtās uz sķīvja ar papīra dvieļiem vai salvetēm pa starpu, lai uzsūc lieko eļļu.
    Cepam kamēr ir zeltaini un gatavi (15-20 minūtes), jo tie jā...
  9. Kamēr gatavojas spārniņi, var savākt un sagatavot sastāvdaļas mērcei (ja negatavo viens pats)
  10. Tās ir: medus, ķiploks, ingvers, vistas buljons, Hoi-Sin mērce, citrons.
    Tās ir: medus, ķiploks, ingvers, vistas buljons, Hoi-Sin mēr...
  11. No pus-kubiciņa buljona uztaisa kādus 250-300ml (krūzīti) buljona, tajā iejaucu 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkaroti Hoi-Sin mērces un citrona sulu (pus citrons pietiks, bet ja vēlaties skābāku mērci, var likt vairāk. Ja gribas saldāku mērci, var pielikt vairāk medus)
  12. Uz pannas uzpilina eļļu un liek uz tās jau mistiski sagriezto ingveru un ķiplokus (nez, pa kuru laiku?)
    Uz pannas uzpilina eļļu un liek uz tās jau mistiski sagriezt...
  13. Tad nu tos apcep pāris sekundes un lej iekšā visu sagatavoto mērci. Ieteiktu pēc tam pannā pievienot nedaudz ūdenī izšķīdinātus miltus, lai mērce ātrāk sabiezē.
  14. Tad ļauj tai burbuļot...
    Tad ļauj tai burbuļot...
  15. un burbuļot...
  16. un burbuļot...
  17. Parasti pats garlaicīgakais mirklis, līdz sagaida, kamēr mērce ir kļuvusi biezāka
    Parasti pats garlaicīgakais mirklis, līdz sagaida, kamēr mēr...
  18. Saliekam iekšā visus apceptos spārniņus un 2-3 minūtes maisam, līdz visa mērce pie tiem pielipusi.
    Saliekam iekšā visus apceptos spārniņus un 2-3 minūtes maisa...
  19. Rezultātā mēs iegūstam kraukšķīgus spārniņus medus-citrona mērcē

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni