Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Viltotais zaķis [fotorecepte

Viltotais zaķis [fotorecepte

FOTO: TeddyWife

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g maltas cūkgaļas
  • 400 g malta liellopa gaļas
  • 6 -8 daiviņas ķiploka
  • 2 burkāni
  • 2 tējkarotes ķimeņu
  • 2 olas
  • Sāls, pipars, garšvielas maltai gaļai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. sajaucam kopā maltās gaļas, pievienojam olas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles, kā arī iespiežam klāt ķiplokus, un ierīvējam arī burkānus.
  2. Cūkas malto gaļu izvēlos netreknu (tirgū pašiem var izvēlēties netreknu gaļas gabalu un paprasīt, lai to samaļ). Ja patīk ķimenes, var pievienot papildus vēl pāris tējkarotes ķimeņu. tas pats attiecas arī uz burkāniem (max. 5 vidēji burkāni). Pēc vēlēšanās drīkst pievienot arī sakapātu sīpolu. Bet kopumā jau pie viltotā zaķa var viskautko likt klāt, gan žāvētu gaļu, gan pa vidu ielikt vārītu olu un citus labumus..
    Cūkas malto gaļu izvēlos netreknu (tirgū pašiem var izvēlēti...

    FOTO: TeddyWife

  3. tad to visu masu LABI samaisam un samīcam. Ja vēlas tādu pufīgāku zaķi, var pievienot pāris ēdamkarotes krējuma, kā arī izmērcētas 3 baltmaizes šķēles. Bet es to visu nelietoju.
    tad to visu masu LABI samaisam un samīcam. Ja vēlas tādu puf...

    FOTO: TeddyWife

  4. kad masa ir samaisīta, veidojam no gaļas kukulīšus un liekam uz paplātes, kas iepriekš ir nedaudz ietaukota. Ideāli, ja kukulīšiem pa virsu iebaksta pāris caurumus, lai gaiss tiktu arī zaķim pa vidu un tur nebūtu jēls.
    kad masa ir samaisīta, veidojam no gaļas kukulīšus un liekam...

    FOTO: TeddyWife

  5. Cep 200 grādos, apmēram 50-60min.
    Cep 200 grādos, apmēram 50-60min.

    FOTO: TeddyWife

  6. Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem. Bet nākamajā dienā lieliski iet kopā ar maizīti un mārrutkiem, nav jāsilda.
    Pasniedz siltu ar kartupeļiem un salātiem. Bet nākamajā dien...

    FOTO: TeddyWife

Pamatēdieni

Receptes.lv Iesaka
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes