Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa ķīniešu gaumē

2011. gada 15. augusts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
40 min
1. Šī recepte ir tāds ĀTRAIS variants cūkgaļai ķīniešu gaumē. Bez kukurūzas cietes, bez cūkgaļas cepšanas eļļā jeb fritēšanas..
2. cūkgaļu nomazgājam, sagriežam to strēmelītēs (izmērs pēc izvēles);
Foto: TeddyWife
3. uzkarsējam pannu, kurā ir nedaudz eļļas, liekam gaļu iekšā pannā, pavisam nedaudz pasālam to un ļaujam tai gatavoties..
Foto: TeddyWife
4. pa to laiku varam sākt gatavot piedevu - piemēram izvārīt rīsus..
5. kad gaļa ir apbrūninājusies un gatava, liekam to atsevišķā šķīvī un sākam gatavot mērci;
Foto: TeddyWife
6. mērce ir tāda pati kā vienai no manām iepriekšējām receptēm - vista sojas mērcē. atsevišķā bļodiņā ielejam 4 ēdamkarotes ūdens, 4 ēdamkarotes labas sojas mērces, 4 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes galda etiķa. visu labi samaisam, līdz cukurs izkūst. tad smalki sagriežam ķiploku daiviņas vai izspiežam tās caur spiedni. piparam izņem sēkliņas un smalki sagriežam. savukārt, ingveru var smalki sagriezt, bet man labāk garšo, ja to sarīvē.
7. pannā ielejam nedaudz eļļas un kad tā sakarsusi, beram klāt gan ķiplokus, gan piparu, gan ingveru. apcepjam zeltaini brūnus.
8. ķiploka daiviņu daudzums ir atkarīgs no tā, cik asu ēdienu vēlaties. es parasti lieku pusi no visa ķiploka - sanāk kādas 5 daiviņas. piparu arī var likt tikai pusi, ja nepatīk ass ēdiens.
Foto: TeddyWife
9. kad viss ir apbrūninājies, lejam klāt sagatavoto mērci un tiklīdz tā sāk karamelizēties (max. būs pagājusi 1-2min.), beram klāt apcepto cūkgaļu. un kārtīgi samaisam, lai mērce apņem gaļiņu.
10. pacepjam apmēram 3min to visu.
11. pasniedz ar rīsiem un salātiem.
Foto: TeddyWife
Uz augšu