Sākums > Receptes > Zupas

Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru

2011. gada 10. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
50 min
1. Nomizo dārzeņus, sagriež kubiņos.
2. Nomizo selerijas sakni, sagriež nedaudz smalkāk kā burkānus un kartupeļus.
3. Selerijas saknei nevajag daudz, bet tā piedos zupai specifisku garšu.
4. Nomizo un smalki sagriež pusi no sīpola. Liek katlā vārīties.
5. Dārzeņus vāra aptuveni 30 min., ļaujiet, lai dārzeņi nedaudz sajūk, tas piedos zupai tumīgumu.
6. Gatavo frikadeļu masu. Baltmaizes šķēlīti izmērcē pienā, pienu var pievienot ari nedaudz pie frikadeļu masas, jo piens piedos mīkstāku konsistenci frikadelēm.
7. Pie gaļas pievieno izspiestu vai smalki sarīvētu ķiploku, piparus, sāli, olu un pienā izmērcētu baltmaizi.
8. Masu sajauc kopā un veido frikadeļu bumbiņas un pa vienai liek zupas katlā.
9. Tik līdz frikadeles uzpeldējušas, pievieno kausēto sieru aptuveni 4 - 5 ēd. k., lēnām izmaisa,
10. Pēc garšas pievieno Vegetu un svaigi sagrieztās dilles. Pavāra aptuveni vel 15 min. un, tad ļauj zupai dažas min. ievilkties.
11. Labu apetīti!
Uz augšu