Garum mērce

2011. gada 5. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Mājas taisītam Garum ir gan kaut kas "lēts un ātrs", gan pārsteidzoši garšīgs. Galvenā atšķirība ar Austrumu zivs mērcēm ir, ka šī mērce nav rūgta, izņemot vārīta. Turklāt, Romiešu Garum ir gatavota ar augiem, kas pievieno papildu garšas dimensijas.
Pagatavošana
15 min
1. Izskalojiet zivi zem tekoša ūdens, atstājiet viņus neskarts (nenoņem žaunas, iekšas).
2. Ievietojiet zivi, sāli un oregano panā, pievieno pietiekami ūdeni, lai segtu zivi ar vienu vai divām šķidruma collām.
3. Uzvāriet, ļaujiet vārīties piecpadsmit min. Zivs ir vārīta līdz mīkstumam. Saberziet zivi pat vairāk ar koka karoti, turpiniet vārīt līdz šķidrums sāk sabiezināties.
4. Tagad sāciet izstiept. Pa priekšu izmanto rupju filtru vai caurduri noņemt visus lielākos gabalus.
5. Tad šķidrumu dažādos laikos izspiež caur caurduri līdz šķidrums ir skaidrs, tas atkarīgs no zivs, ko jūs izmantojat, un cik ilgi viss ir vārījies.
6. Jūs beigsit augšup ar katrs blāvs dzeltens līdz dziļam krāsainam šķidrumam. Atstāj to atdziest pilnībā, un turiet to stikla burkā ledusskapī. Iespējams, ka sāls kristāli krājas burkas apakšā.
7. Dēļ augstā sāls satura, šī mērce būs svaiga gadiem.Tikai izmantojiet pilnīgi tīru karoti priekš Garum izņemšanas no burkas.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu