Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pīrādziņi tradicionālie

2011. gada 30. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
230 min
1. Raugu sasmalcina nelielā bļodā, pievieno naža galu cukuru, pavisam nedaudz silta ūdens un visu samaisa, lai raugs nedaudz uzrūgst.
2. Bļodā ieber miltus, tajos uz taisa iedobi, kurā ielej raugu.
3. Miltiem otrā pusē ieber cukuru, sāli un olu. Ļauj raugam uzrūgt.
4. Pienu viegli uzsilda (ļoti svarīgi, lai piens nesāktu vārīties). Izkausē sviestu.
5. Sāk ar roku maisīt miltus pielejot pienu un nedaudz atdzesētu kausēto sviestu.
6. Mīklu mīca ar rokām līdz viendabīgai masai, kas nav cieta un stingra. Jāmīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām.
7. Kad mīkla izmīcīta, liek to bļodā, apkaisa to ar miltiem un liek siltā vietā (piem. pie radiatora), lai mīkla varētu rūgt (palielināties apjomā dubulti). Kādu stundu vai pusotru stundu.
8. Pa to laiku var sagatavot pildījumu! Sagriež vienu sīpolu smalki un liek pannā cepties līdz tie kļūst zeltaini.
9. Kad sīpoli gatavi, tos pievieno kubiciņos sagrieztai gaļai.
10. Beigās neaizmirst sapiparot! Ja gaļa nav pārāk sāļa, var pievienot arī nedaudz sāli.
11. Pīrāgu pagatavošana. Uzrūgušo mīklu izņem no trauka, liek uz galda, kurš pārkaisīts ar miltiem. Nogriež no mīklas kādu daļu un izrullē (ne pārāk biezi un ne pārāk plāni).
12. Sameklē kādu lielāku glāzi un ar to izgriež smukus aplīšus no mīklas. Tās mīklas daļas, kas paliek pāri, saliek kopā un atkal izrullē.
13. Izveidotajos aplīšos iepilda pildījumu (parasti kādu 1 tēj. k.) un kārtīgi aizspiež tos ciet.
14. Pārklāj pannu ar cepamo papīru, liek virsū mūsu pīrādziņus. Pārziež tos ar iepriekš nedaudz sakultu olu un ļauj uzrūgt (nedaudz palielināties apjomā).
15. Pīrādziņus cep 200 grādos 10 min. vai arī līdz tie palikuši smuki zeltaini brūni!

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu