Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Skābeņu zupa

Skābeņu zupa

FOTO: jurka

Kolekcijas: Fotoreceptes
Reizumis arī vasarā uznāk pārguriens no aukstajām zupām un gribās kaut ko citu. Tagad, kā reiz skābeņu laiks, tad bliežam skābeņu zupu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kūpinājums
  • Skābenes
  • Burkāns
  • Pus sauja auzu pārslas
  • Sīpols
  • 2 kartupeļi
  • Ola
  • Garšvielas (sāls, pipars, smaržīgais pipars kāds un lauru lapas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Kā jau ierasts, sākam ar buljonu. Šoreiz ņēmu kūpinātu ribiņu, bet der arī svaigas. To sagriezt vajag gabalos un ūdenī iekšā, lai varās. Jāseko, vai nav putas, ja ir, tad nosmeļam un kad vairs jaunas nerodas, tad klāt burkānu, garšvielas un sīpolu un viss virums, lai vāras savā nodabā pusotru stundu uz nelielas uguns.
    Kā jau ierasts, sākam ar buljonu. Šoreiz ņēmu kūpinātu ribiņ...

    FOTO: jurka

  2. Kad noteiktais laiks pagājis, buljons jau ieguvis sev raksturīgo izskatu.
    Kad noteiktais laiks pagājis, buljons jau ieguvis sev rakstu...

    FOTO: jurka

  3. No turienes izķeksējam gaļas gabalus un sīpolu ar burkāniem, pēdējos divus atdot rukšiem, bet gaļa lai pastāv un atdziest.
    No turienes izķeksējam gaļas gabalus un sīpolu ar burkāniem,...

    FOTO: jurka

  4. Tagad īstais brīdis pievienot samērā smalki sagrieztus kartupeļus un pus sauju ar auzu pārslām, var izmantot arī grūbas. Daudzums arī atkarīgs no tā, vai esat tumīgu zupu mīļotājs, es tāds neesmu un tāpēc auzas ir tīri simboliski.
    Tagad īstais brīdis pievienot samērā smalki sagrieztus kartu...

    FOTO: jurka

  5. Pagājušas 10 -15 minūtes un gaļa ir atdzisusi, to noņemt var labi no kauliem un sagriezt gabaliņos un likt atpakaļ zupā. Tagad lieku arī sagrieztās skābenes un piparus.
    Pagājušas 10 -15 minūtes un gaļa ir atdzisusi, to noņemt var...

    FOTO: jurka

  6. Paralēli jāliek vārīties olas, jo kā viens prātvēders teica: ''Skābeņu zupa var būt bez skābenēm, bet tā nevar būt bez olām!''. Citiem tīk jēlu olu iesist zupā un ļaut izvārīties, bet es labāk novāru tās atsevišķi un piebirdinu jau šķīvi, cik nu tobrīd gribās.

    Paralēli jāliek vārīties olas, jo kā viens prātvēders teica:...

    FOTO: jurka

  7. Tagad viss vēl jāpavāra minūtes divdesmit un pēc tam jāatstāj uz stundiņu ievilkties. Gatavs!

    Labu apetīti!
    Tagad viss vēl jāpavāra minūtes divdesmit un pēc tam jāatstā...

    FOTO: jurka

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA