Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Šašliks granātābolos

Šašliks granātābolos
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2.5 kg gaļas
  • 2.5 kg sīpoli
  • 1 litrs 100% granātābolu sulas
  • Sāls
  • Pipari
  • Tabasko
  • Dilles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Šoreiz gatavoju šašliku no cūkgaļas kakla karbonādes, jo jēri, pagāni, bija kaut kur aizmukuši. Kakla karbonāde ir diezgan pateicīga šašlikam, jo ir mazliet taukums, kas ļoti vajadzīgs labam rezultātam.
    Šoreiz gatavoju šašliku no cūkgaļas kakla karbonādes, jo jēr...
  2. Sāku ar sīpoliem, ko griežu gredzenos, sīpola nekad nevar būt par daudz, parasti plānoju sīpolu tikpat, cik ir gaļa.
    Sāku ar sīpoliem, ko griežu gredzenos, sīpola nekad nevar bū...
  3. Tad kārtoju marinējamajā traukā gaļu, tad sīpolu un pa virsu garšvielas un tā kārtās līdz trauks ir pilns.
    Tad kārtoju marinējamajā traukā gaļu, tad sīpolu un pa virsu...
  4. Beigās pa virsu granātābolu sulu, kļūdas pēc nenopērciet sīrupu, tas marinēšanai nebūs derīgs. Tikai 100% sulu. Sula labi irdina gaļu un šašliks būs maigs un sulīgs. Šis konkrētais tika marinēts divas diennaktis, bet pietiktu arī tikai ar vienu.
  5. Jācep tikai uz iesmiem un vēlams cepamajā kastē (nevarēju iedomāt kā latviski ir mangāla), izmantojam lapu koku malku. Oglēm ideāls karstums cepšanai ir ap 650 grādiem, to nosaka uz skatu - kad malka ir izdegusi un palikušas brangas ogles, tad tās izlīdzina un pagaida mirkli, kad virsējās ogles vairs nav sarkanas un sāk sirmot, tad ir īstais mirklis.

Pamatēdieni

Jaunākās receptes