Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī sautēta tilapijas fileja

2011. gada 17. maijs
Foto: Kristīne Rozentāle
Pagatavošana
60 min
1. Tilapijas fileju sagriežam lielākos gabalos (var atstāt arī veselas, ja cepamtrauks to atļauj).
2. Apberam no abām pusēm tilapijas gabaliņus ar zivju garšvielām un sāli. Ļaujam kādas 20-30 min ievilkties.
3. Kad zivs ievilkusies ar garšvielām, liekam to cepamtraukā vienā kārtā vai vairākās(atkarīgs no cepamtrauka lieluma).
4. Ņemam sīpolus (cik nu daudz kuram garšo). Sagriežam plānās šķēlītēs un liekam pa virsu zivs gabaliņiem.
5. Ņemam notīrītus burkānus (cik daudz gribās). Sarīvējam uz rupjās rīves un arī liekam kārtā pāri zivtiņai (nu jau arī pāri sīpolu kārtai).
6. Ja gribās, tad sīpolus un burkānus var pārkaisīt ar sāli vai citām garšvielām.
7. Pašām beigās ņemam pienu un pārlejam pāri mūsu kārtojumam. Pienam jābūt tik daudz, lai nosegtu pusi kārtojuma (nelejiet vairāk, jo tad tas viss peldēs un nebūs tik garšīgi). Ja figūra atļauj, varat no piena uztaisīt tādu kā mērcīti - pienam pievienojot majonēzi vai krējumu un garšvielas. To visu nedaudz sakuļam un lejam pāri.
8. Liekam cepamtrauku iekšā sakarsētā krāsnī ar temp ~180-200C. Cepam vismaz 30-40 min, kamēr gatavs.
9. Lai Jums labi garšo!
10. Gatavošana ir radošs process, tā kā droši varat improvizēt, ja ienāk kāda garšīga ideja. :)
Uz augšu