Cukini sacepums

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 750 g cukini
  • 3 olas
  • 250 g vājpiena biezpiens
  • 5 ēd.k. krējuma vai piena (50ml)
  • 1 ķiploku daiviņa vai muskatrieksts
  • 1 tējk. Gefro dārzeņu buljons
  • ½ tējk. Gefro zaļumu garšviela
  • 2 ēd.k. Gefro gaišās mērces
  • Kājēnas pipari
  • 100 g siera

Pagatavošana

35 min.
  1. Recepte 4 personām. Pagatavojama apm. 35 minūtēs
    Recepte 4 personām. Pagatavojama apm. 35 minūtēs
  2. Nomazgāt 750 g cukini, sagriezt plānās šķēlēs un sakārtot cepšanas formā.
    Nomazgāt 750 g cukini, sagriezt plānās šķēlēs un sakārtot ce...
  3. 3 olas, 250 g vājpiena biezpiena, 5 ēdamkarotes krējuma vai piena (apm. 50 ml) un 2 ēdamkarotes GEFRO gaišās mērces sajaukt, un sakult ar slotiņu. Klāt pievienot 1 sakapātu ķiploku daiviņu vai pievienot nedaudz sarīvēta muskatrieksta, 1 tējkaroti GERFO dārzeņu buljona, ½ tējkarote GEFRO zaļumu garšvielu un Kajēnas piparu. To visu labi sajaukt.
  4. Ar olu/biezpiena masu pārliet cukini. 100 g sarīvēta siera uzkaisiet sacepumam un ievietojiet cepeškrāsnī uz 250°C vidējā sliedē un cept apm. 25 min..
  5. Ieteikums: Cukini sacepums ideāli piemērots kā piedeva pie zivs vai gaļas, bet piemērots arī kā viegls pirmais ēdiens.
  6. Padoms: Siera vietā var izmantot sezamu (sagrauzdēts sausā pannā), uzbērt īsi pirms pasniegšanas.
  7. Vienas porcijas uzturvērtība :
  8. 14,5 g tauku
  9. 11,7 g ogļhidrātu
  10. 24,2 g olbaltuma
  11. 278 kcal

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi