Cukini sacepums

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 750 g cukini
  • 3 olas
  • 250 g vājpiena biezpiens
  • 5 ēd.k. krējuma vai piena (50ml)
  • 1 ķiploku daiviņa vai muskatrieksts
  • 1 tējk. Gefro dārzeņu buljons
  • ½ tējk. Gefro zaļumu garšviela
  • 2 ēd.k. Gefro gaišās mērces
  • Kājēnas pipari
  • 100 g siera

Pagatavošana

35 min.
  1. Recepte 4 personām. Pagatavojama apm. 35 minūtēs
    Recepte 4 personām. Pagatavojama apm. 35 minūtēs
  2. Nomazgāt 750 g cukini, sagriezt plānās šķēlēs un sakārtot cepšanas formā.
    Nomazgāt 750 g cukini, sagriezt plānās šķēlēs un sakārtot ce...
  3. 3 olas, 250 g vājpiena biezpiena, 5 ēdamkarotes krējuma vai piena (apm. 50 ml) un 2 ēdamkarotes GEFRO gaišās mērces sajaukt, un sakult ar slotiņu. Klāt pievienot 1 sakapātu ķiploku daiviņu vai pievienot nedaudz sarīvēta muskatrieksta, 1 tējkaroti GERFO dārzeņu buljona, ½ tējkarote GEFRO zaļumu garšvielu un Kajēnas piparu. To visu labi sajaukt.
  4. Ar olu/biezpiena masu pārliet cukini. 100 g sarīvēta siera uzkaisiet sacepumam un ievietojiet cepeškrāsnī uz 250°C vidējā sliedē un cept apm. 25 min..
  5. Ieteikums: Cukini sacepums ideāli piemērots kā piedeva pie zivs vai gaļas, bet piemērots arī kā viegls pirmais ēdiens.
  6. Padoms: Siera vietā var izmantot sezamu (sagrauzdēts sausā pannā), uzbērt īsi pirms pasniegšanas.
  7. Vienas porcijas uzturvērtība :
  8. 14,5 g tauku
  9. 11,7 g ogļhidrātu
  10. 24,2 g olbaltuma
  11. 278 kcal

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni