1. Recepte 4 personām. Pagatavojama apm. 35 minūtēs

Foto: Betija
2. Nomazgāt 750 g cukini, sagriezt plānās šķēlēs un sakārtot cepšanas formā.

Foto: Betija
3. 3 olas, 250 g vājpiena biezpiena, 5 ēdamkarotes krējuma vai piena (apm. 50 ml) un 2 ēdamkarotes GEFRO gaišās mērces sajaukt, un sakult ar slotiņu. Klāt pievienot 1 sakapātu ķiploku daiviņu vai pievienot nedaudz sarīvēta muskatrieksta, 1 tējkaroti GERFO dārzeņu buljona, ½ tējkarote GEFRO zaļumu garšvielu un Kajēnas piparu. To visu labi sajaukt.
4. Ar olu/biezpiena masu pārliet cukini. 100 g sarīvēta siera uzkaisiet sacepumam un ievietojiet cepeškrāsnī uz 250°C vidējā sliedē un cept apm. 25 min..
5. Ieteikums: Cukini sacepums ideāli piemērots kā piedeva pie zivs vai gaļas, bet piemērots arī kā viegls pirmais ēdiens.
6. Padoms: Siera vietā var izmantot sezamu (sagrauzdēts sausā pannā), uzbērt īsi pirms pasniegšanas.
7. Vienas porcijas uzturvērtība :