Pavasara sautējums

2011. gada 4. aprīlis
Foto: jurka
Pagatavošana
120 min
1. Jāsarūpē no sākuma kāds trauks, kur visu smuki varēs sautēt cepeškrāsnī - man trāpījās kaut kāds stikla trauks no vecām rimi akcijām, šoreiz derēs, jo ir ar vāku.
Foto: jurka
2. Pašu pirmo vajadzētu sagatavot gaļu, sagriezt kumosa gabalos un likt traukā, apkaisīt ar sāli un pipariem, dažas ēdamkarotes eļļas un visu samaisīt, lai paspēj drusku iemarinēties. Šoreiz man trāpījās cūkas kakla gabals, bet der arī cita gaļa, interesantu akcentu dod jērs.
Foto: jurka
3. Visu sagriež un liek pa kārtām traukā.
Foto: jurka
4. Beigās pievieno glāzi tomātu sulas (grami 300).
5. Vienu tomātu sagriež, bet vēl neliek traukā, tāpat mazliet dilles un ķiploka daiviņas.
Foto: jurka
6. Liek cepeškrāsnī iekšā uz 180 grādiem uz pusotru stundu.
Foto: jurka
7. Pēc pusotras stundas katliņu ņem ārā no krāsns, apmaisa un uzliek pa virsu tomātus, ķiploku un dilles.
Foto: jurka
8. Vāciņu virsū un visu atpakaļ krāsnī, 10 minūtes pie 180 grādiem, tad izslēdz krāsni, bet lai vēl pastāv karstumā 10 minūtes. Ēdiens gatavs, pasniedz ar krējumu.
9. Labu apetīti!
Uz augšu