Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mājās gatavoti pelmeņi

2011. gada 31. marts
Foto: Dana Jurkste
Pagatavošana
35 min
1. Sajauc miltus ar klijām, pievieno aukstu ūdeni un eļļu. Labi samīca. Mīklai nevajadzētu lipt pie rokām, ja tā, pieliek vēl nedaudz miltu. Kad mīkla gatava, ietin pārtikas plēvē uz 15 min.
2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Ļoti smalki sagriež sēnes un sīpolu, sarīvē burkānu. Visu uz pannas nelielā daudzumā eļļas apcep.
3. Pildījumu var taisīt pēc savas gaumes - gaļiņu, sieru, citus dārzeņus utt.
4. Mīklu izrullē, ar glāzi (~8 cm diametrā) izspiež aplīšus. Katrā aplītī liek nedaudz pildījuma, kārtīgi aizlipina ciet. Vajadzētu sanākt apmēram 12 glītiem pelmeņiem!
5. Uzvāra katlā ūdeni, prātīgi ieliek pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeldējuši, vāra vēl 10 min.
6. Pēc tam nav slikti uzmest uz pannas un drusciņ apcept, lai nav tik glumi.
7. Kāds zaļumiņš un krējums - un gatavs!
Uz augšu