Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Mājās gatavoti pelmeņi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīkla
  • Milti 200 g
  • Eļļa 1 ēd.k
  • Klijas 2 ēd.k (nav obligāti)
  • Auksts ūdens pusglāze
  • Pildījums
  • Sīpols 1/2 gab
  • Burkāns 1 gab
  • šampinjoni 6 gab
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sajauc miltus ar klijām, pievieno aukstu ūdeni un eļļu. Labi samīca. Mīklai nevajadzētu lipt pie rokām, ja tā, pieliek vēl nedaudz miltu. Kad mīkla gatava, ietin pārtikas plēvē uz 15 min.
  2. Tikmēr sagatavo pildījumu. Ļoti smalki sagriež sēnes un sīpolu, sarīvē burkānu. Visu uz pannas nelielā daudzumā eļļas apcep.
  3. Pildījumu var taisīt pēc savas gaumes - gaļiņu, sieru, citus dārzeņus utt.
  4. Mīklu izrullē, ar glāzi (~8 cm diametrā) izspiež aplīšus. Katrā aplītī liek nedaudz pildījuma, kārtīgi aizlipina ciet. Vajadzētu sanākt apmēram 12 glītiem pelmeņiem!
  5. Uzvāra katlā ūdeni, prātīgi ieliek pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeldējuši, vāra vēl 10 min.
  6. Pēc tam nav slikti uzmest uz pannas un drusciņ apcept, lai nav tik glumi.
  7. Kāds zaļumiņš un krējums - un gatavs!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas