Ķirbja plovs

2011. gada 6. marts
Foto: Receptes.lv
Pateicoties vecmāmiņas regulārajai ķirbju piegādei, ir nācies izdomāt daudz tā pielietošanas veidu. Ja kas, ķirbis vispār ļoti labi iet kopā ar kariju.
Pagatavošana
30 min
1. Liek vārīties rīsus (verdošā ūdenī liek rīsus attiecībā 3:2, pievieno mazliet sāls, sutina uz mazas uguns kamēr rīsi gandrīz mīksti).
Foto: Receptes.lv
2. Ķirbim izņem mīsktumu, nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Notīra, sasmalcina sīpolu, liek cepties pannā uzkarsētajā eļļā. Kad sīpoli apbrūnējuši, pievieno sasmalcinātu ķiploku, liek pannā sagriezto ķirbi.
Foto: Receptes.lv
3. Pievieno apm. 100 ml ūdens, nogriež mazu uguni un sautē zem vāka, kamēr ķirbis pamīksts. Tad pievieno rīsus un kariju + garšvielas pēc izvēles.
Foto: Receptes.lv
4. Var pievienot dažādus zaļumus pēc patikas. Labi garšo kopā ar korejiešu burkāniem vai biešu salātiem, vai citiem svaigiem dārzeņiem.
5. Labu apetīti!
Uz augšu