Mājas cīsiņi mīklā

2011. gada 28. februāris
Foto: Madara Moroza
Pagatavošana
80 min
1. Bļodā sajauc miltus, sviestu, raugu, olu, cukuru, sāli un miltus.
Foto: Madara Moroza
2. Mīklu vienmērīgi sajauc līdz tā ir gluda. Kamēr mūsu mīkla uzrūgst, tikmēr apcepam cīsiņus.
Foto: Madara Moroza
3. Pēc stundas, kad ir redzams, ka mīkla ir uzrūgusi, to paspaidam, lai atbrīvotos mīklā esošais gaiss. Sadlam mīklu 10 daļās, un katru izrullējam garā desiņā.
Foto: Madara Moroza
4. Ietin katru cīsiņu un liec uz cepešpannas, kur iepriekš uzlikts cepampapīrs un atstāj uz 20 minūtēm.
Foto: Madara Moroza
5. Pēc 20 minūtēm sakul olu un pārzied cīsiņus. Uzber arī sezama sēkliņas, (ja vēlams) kas cepot kļūs kraukšķīgas. Cep 180 grādos 10 minūtes vai kamēr tās iegūst zeltainu nokrāsu.
Foto: Madara Moroza
6. Lai izdodas! Lai gardi garšo!
Uz augšu