Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Tagliatelle ar kūpinātu vistu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kūpināts vistas šķiņķītis
  • 6 -7 cm purava zaļās daļas
  • 1 neliels burkāns
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdk. taukvielu cepšanai
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 /5 tējk. kaltēta timiāna
  • Naža gals malta muskatrieksta
  • 2 -3 zariņi pētersīļa zaļumu
  • 200 - 250 g pastas izstrādājumu
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Sagatavo produktus. Purava zaļo daļu pārgriez gareniski uz pusēm un sasmalcini šķērseniski. Burkānu nomazgā, nomizo un sagriez plānās pusripiņās. Ķiploku izspied ar ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Vistas šķiņķīti atbrīvo no ādas un kauliem. Gaļu sagriez 1x2 cm gabaliņos.
  2. Liec vārīties ūdeni priekš tagliatelle. Ielej katliņā ūdeni, pievieno ēdamkaroti eļļas un liec katliņu uz uguns. Uzmanīgi izlasi uz pastas paciņas, cik ilgi jāvāra tieši šī pasta. Ja vārīšanas ilgums ir paredzēts 11-12 minūtes, tad minūti pirms pastas ielikšanas vārošajā ūdenī...
  3. Sāc gatavot vistu. Uzkarsē pannā 2 ēdamkarotes taukvielu, ieliec burkānus un regulāri apmaisot cep uz vidējas uguns līdz pusgatavībai. Pievieno puravus un maisot cep līdz pusgatavībai. Pievieno sagriezto gaļu. Apmaisot cep visu 3 minūtes. Pa to laiku sagatavo miltus – sajauc tos ar 5 ēdamkarotēm piena. Raugies, lai nebūtu kunkuļu.
  4. Turpini gatavot. Ielej pannā pienu, pievieno ķiplokus, timiānu un muskatriekstu. Kad piens sāk vārīties, pagaršo un pieliec pēc vajadzības sāli. Apmaisot vāri 2 minūtes. Nepārtraukti maisot pannas saturu, tievā strūklā pievieno ar pienu atšķaidītos miltus. Nogriez uguni mazāku un sutini, kamēr tiksi galā ar pastu.
  5. Pabeidz gatavot un pasniedz. Pastu izlej caurdurī, pārlej pāri ēdamkaroti eļļas un sapurini, lai eļļa vienmērīgi sajaucas ar pastu. Izslēdz uguni zem pannas un samaisot pievieno pannas saturam smalki sakapātus pētersīļu zaļumus. Pāris minūtes pagaidi, sadali pastu pa šķīvjiem un pārlej pāri sagatavoto mērci.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas