Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Svaigā siera kūka ar zemenēm

Svaigā siera kūka ar zemenēm

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

20
porcijas
  • 2 paciņas Selgas cepumu (bez piedevām)
  • 125 g sviesta
  • 400 g zemeņu
  • 3 paciņas svaigaā siera Kārums (bez piedevām)
  • 300 g iebiezinātais piena Meirāns
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 250 g putukrējuma saldā krējuma Rasa
  • 6 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Želatīnu liek uzbriedināties kādās 6-7 ēd. k. ūdens. Atstāj.
  2. Cepumus sadrupina ļoti sīki (gandrīz smilšu variantā), pieliek izkausētu sviestu. Cepumu masu liek veidnē ar noņemamām malām, un kārtīgi izlīdzina un piespiež pie pamatnes. Liek uz brīdi ledusskapī.
  3. Ņem svaigo sieru un miksē, pēc minūtes klāt pievieno iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Turpina misēt vēl kādas 2 minūtes, pievieno želatīnu. Atsevišķā traukā uzputo saldo krējumu, ko gatavu pievieno siera masai, kārtīgi samaisa, bet nemiksē !!
  4. Ņem, ledusskapī ielikto cepumu kārtu, un liek virsū siera masu. Izlīdzinam augšiņu un liek atpakaļ ledusskapī uz vairākām stundām.
  5. Lielāko daļu daļu zemeņu sablendē, parējās sagriež šķēlītēs. Smērē masu uz kūkas un kārto šķēlītes virsū īsi pirms kūkas pasniegšanas.

    Lai labi garšo!
    Lielāko daļu daļu zemeņu sablendē, parējās sagriež šķēlītēs....

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA