Svaigā siera kūka ar zemenēm

4 1
Svaigā siera kūka ar zemenēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

20 porcijas
  • 2 paciņas Selgas cepumu (bez piedevām)
  • 125 g sviesta
  • 400 g zemeņu
  • 3 paciņas svaigaā siera Kārums (bez piedevām)
  • 300 g iebiezinātais piena Meirāns
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 250 g putukrējuma saldā krējuma Rasa
  • 6 ēd. k. ūdens
  • 1 ēd. k. želatīna

Pagatavošana

240 min.
  1. Želatīnu liek uzbriedināties kādās 6-7 ēd. k. ūdens. Atstāj.
  2. Cepumus sadrupina ļoti sīki (gandrīz smilšu variantā), pieliek izkausētu sviestu. Cepumu masu liek veidnē ar noņemamām malām, un kārtīgi izlīdzina un piespiež pie pamatnes. Liek uz brīdi ledusskapī.
  3. Ņem svaigo sieru un miksē, pēc minūtes klāt pievieno iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Turpina misēt vēl kādas 2 minūtes, pievieno želatīnu. Atsevišķā traukā uzputo saldo krējumu, ko gatavu pievieno siera masai, kārtīgi samaisa, bet nemiksē !!
  4. Ņem, ledusskapī ielikto cepumu kārtu, un liek virsū siera masu. Izlīdzinam augšiņu un liek atpakaļ ledusskapī uz vairākām stundām.
  5. Lielāko daļu daļu zemeņu sablendē, parējās sagriež šķēlītēs. Smērē masu uz kūkas un kārto šķēlītes virsū īsi pirms kūkas pasniegšanas.

    Lai labi garšo!
    Lielāko daļu daļu zemeņu sablendē, parējās sagriež šķēlītēs....
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Marita 2012. gada 18. jūlijs 15:17
Ideāla siera kūka! Nomainīju vaniļas cukuru pret citona miziņu un+ vēl citrona suliņu pielēju. Šokolādi pie cepumiem arī neliku, bet gan pa virsu sarīvēju balto šokolādi. Ar avenēm vnk. ideāli! Paldies!
kiki 2011. gada 7. novembris 11:00
Ja nu nav kur piesieties, tad nepiesienaties, es ar savu ērgļa aci pat nepamanīju...garšīgi paldies, manējie pat bez ogām noēda...:)
Feja 2011. gada 11. jūlijs 12:32
Ļoti laba kūka vasaras laikam-netrekna un nav ļoti salda,tāda kādai jābūt Svaigajai siera kūkai,tiešām atsvaidzinoša.Meistaroju uz kādu jubileju,visi ļoti slavēja un prasīja recepti.Paldies autorei.No manis-5 balles.Un gaidīšu ar nepacietību jaunas receptes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize