Menca ķīniešu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg mencas filejas
  • 2 lieli sīpoli
  • ½ ķiploka galviņas
  • Sojas mērce
  • Cukurs
  • Rīvmaize
  • Eļļa
  • Citrons

Pagatavošana

50 min.
  1. Sīpolus ar ķiplokiem samaļ vai sablenderē, pielej sojas mērci, pieber cukuru. Ar iegūto putriņu kārtīgi saziež filejas gabalus. Noliek uz 30 minūtēm ledusskapī ievilkties.
  2. Ņem zivs gabalus un ļoti viegli un uzmanīgi apkaisa ar rīvmaizi, lai nenotrauktu uzziesto putriņu. Cep stipri sakarsētā eļļā līdz fileja kļūst oranžbrūna. Pasniedzot pārspricē ar citronu sulu.

Komentāri

Valērija 2012. gada 27. marts 23:36
Sanāca ļoti garšīgi, tiešām. Vienīgi menca izrādījās nepateicīga zivs cepšanas ziņā, baigi trausla un ļoti viegli fileja juka ārā.
Cukuru beigās pieliku vienu tējkaroti un sanāca tieši kā vajag.
Paldies par recepti :)
Valērija 2012. gada 27. marts 21:29
Šobrīd taisu pēc šīs receptes. Nu redzēs, kas sanāks. Žēl vienīgi, ka nav rakstīts, cik to cukuru un sojas mērci vajag.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni