Sautēta vista cepammaisa

5 1
Kā zināms, mūsdienu turbovistas vairs īsti pēc vistas negaršo un gribot negribot nākas izdomāt kā viņas padarīt garšīgākas. Parasti palīdz marinādes un mērces, šoreiz būs abi divi.

Sastāvdaļas

  • 8 vistas stilbiņi vai šķiņķīši
  • 2 sīpoli
  • 100 g sojas mērces
  • 100 g majonēzes
  • Asā čillī mērce vai kas līdzīgs
  • 400 g šampinjonu
  • 4-5 ēd. k. skābā krējuma
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Vistas gabali jāsaliek traukā un klāt jāgriež sīpoli. Uz astoņiem stilbiņiem liek divus palielus sīpolus, klāt kādus 100 gramus majonēzes un tikpat sojas mērces, visam pa virsu sāli un piparus. Asumiņam pieliek kaut kādu aso piparu izstrādājumu, bet tas jau katram pēc paša vēlmēm.
    Vistas gabali jāsaliek traukā un klāt jāgriež sīpoli. Uz ast...
  2. Tad visu apmaisa un pamīca, lai viss labi sajaucas kopā un ledusskapī iekšā, labāk uz diennakti, bet var izlīdzēties arī ar pāris stundām.
    Tad visu apmaisa un pamīca, lai viss labi sajaucas kopā un l...
  3. Kad tuvojas cepšanas laiks, tad uzliek cepeškrāsni uz 180*C, lai iesilst, nomazgā šampinjonus (uz šo gaļas apjomu ņēmu gramus 400) un sagriež pa ceturtdaļām vai pusēm, cik, nu, lielas sēnes izaugušas.
    Kad tuvojas cepšanas laiks, tad uzliek cepeškrāsni uz 180*C,...
  4. Liek to visu cepammaisā un klāt kārtīgas 4 - 5 ēdamkarotes ar krējumu, visu saturu paviļā, lai viss smuki un vienmērīgi aptver vistu. Nu var likt krāsnī. Lai krāsns nesildītos tikai dēļ viena ēdiena, tad parasti samizoju arī kartupeļus cepšanai cepeškrāsnī, vistai un kartupeļiem ir vajadzīgs vienāds cepšanās laiks - apmēram 40 minūtes un tāpēc vēl jo ērtāk ir gatavot šos kopā.
    Liek to visu cepammaisā un klāt kārtīgas 4 - 5 ēdamkarotes a...
  5. Nu lūk, tīri smeķīgs un nesarežģīts ēdiens ir gatavs.

    Labu apetīti!
    Nu lūk, tīri smeķīgs un nesarežģīts ēdiens ir gatavs.

Lab...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni