Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Augļu ķīseļpudiņš ar putukrējumu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ananāss (1/2 auglis)
  • Brūklenes (glāze)
  • Avenes (glāze)
  • Ūdens
  • Kartupeļu ciete
  • Cukurs
  • Putukrējums (200g)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Viegli pagatavojams un gards saldais ēdiens, ko baudīt garajos ziemas vakaros.
  2. Recepte ir aizgūta no vecvecmāmiņas kulinārijas pierakstiem un pielāgota 21.gadsimta iespējām.
  3. Saldais ēdiens sastāv no divām pamata komponentēm: ķīseļpudiņa un putukrējuma.
  4. Ķīseļpudiņš
  5. ņemam ananāsu un akurāti to nomizojam. Akurāti sagriežam tropisko augli mazās plēksnītēs.
  6. Sadalīto augli liekam katliņā. Klāt pieberam brūklenes un avenes. Par cik ir ziema, der arī saldētas ogas.
  7. Pielejam ūdeni, pieberam cukuru un sākam vārīt.
  8. Paralēli aukstā ūdenī akurāti izmaisām kartupeļu cieti.
  9. Šim mērķim lieliski noder visparastākā brokastu krūze 300gr ietilpīga.
  10. Var izvēlēties dažādu ražotāju kartupeļu cieti. Tomēr pieredze rāda, ka vislabākais rezultāts tiek sasniegts ar Alojas produktu.
  11. Ciete ir ļoti rūpīgi jāizmaisa, lai nav kunkuļi un izveidojas vienlīdz gluda staipīga viela.
  12. Kad katliņa saturs sāk vārīties, nogaidām 8minūtes un uzmanīgi un akurāti pievienojam krūzītes saturu ar kartupeļu cietes un ūdens maisījumu. Svarīgi ir pievienošanas laikā nepārtraukti mainīt ēdammasu, lai neveidojas kunkuļi. Kunkuļi ir lielākais riska faktors šī deserta pagatavošanā.
  13. Nu atliek vien mazliet pagaidīt, lai tas viss atkal uzvārās, kādas 2min akurāti maisot pavāra un liek vēsā vietā atdzist.
  14. Putukrējums
  15. Sen ir pagājuši tie laiki, kad vecmāmiņa ar sviedriem uz pieres, sakņupusi un gurtstošām rokām manuāli kūla putukrējumu. 21.gadsimtā talkā nāk jaudīgs blenderis, kas to visu paveic sekunžu laikā. Viss, kas mums ir nepieciešams ir paciņa saldā krējuma un cukurs.
  16. Pieredze rāda, ka vislabākie rezultāti tiek sasniegti ar uzņēmuma Elpa ražoto krējumu.
  17. Cukuru izvēlotie, svarīgi ir tā salduma pakāpe. Pieredze rāda, ka desrts labāk sadzīvo ar Rimi zīmola cukuru
  18. To visu blenderī iekšā un pārējo jau paveiks modernā virtuves tehnika. Svarīgi ir pitukrējumu nepārkult. Sanāks sviests :)
  19. Un ķīseļpudiņš ar putikrējumu ir gatavs! Liekam mazos trauciņos - apakšā ķīseļpudiņš, pa virsu putukrējums, un baudam nost!
  20. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas